Elin 9 År

Elin 9 år

Här kommer lite ord och bild om firandet av Elins 9-årsdag!

Det första firandet blev på Öland med farmor, farfar, faster Helena och kusinerna Annie och Robin. Elin fick smarrig kladdkaka och fina presenter.

Elin fick en fin anteckningsbok
Elin fick självklart också ett lego

Själva födelsedagen firades i Ystad detta år. Elins önskemål var att få gå och kolla när teveprogrammet ”Sommarlov” spelades in i Malmö, så detta gjorde familjen Gelotte dagen före födelsedagen när Hasse Andersson var gästartist i programmet. För att få en bra plats var vi på plats redan två timmar innan det började, dvs kl 7 på morgonen.

Trots detta fick vi ändå inte platser längst fram, Hasse drog verkligen mycket publik! Det var soligt och varmt väder och spännande att se hur en teveinspelning går till. Hasse fick sjunga sina låtar flera gånger, både som repetition och ett par olika versioner som spelades in.

Elin och Erik framför Sommarlovsbussen
Familjen Gelotte är inte ensamma på Sommarlov
Elin, Erik och Johanna med ballonger på Sommarlov
Hasse Andersson var artist på Sommarlov

På födelsedagsmorgonen blev det skönsång och presentöppning hemma hos mormor och morfar. På förmiddagen promenerade vi till familjen Clairs koloni för ännu mer firande och presenter. Elin fick pasta Carbonara till lunch, och tårtan blev en marängtårta med jordgubbar komponerad av Elin och Molly. På kvällen åt vi kvällsmat på matmarknaden i stan.

Elin blir uppvaktad på 9-årsdagen
Elin gosar med sin Taggie
Elin på 9-årsdagen
Elin blir uppvaktad på kolonin
Mormor, Marika och Jörgen på kolonin
Elin har fått ett Sylvanian-hus av Molly
Elin kramar kusin Molly och tackar för presenterna
Elin hugger in på marängtårtan
Födelsedagsfika i Ystad
Kvällsmat från matmarknaden i Ystad

Kompiskalaset fick vänta tills alla var tillbaka efter sommarlovet. Så den 23:e augusti var det dags för översovningskalas med fyra kompisar, som alla fick klämma in sig i Elins rum på natten. Det blev tacos till kvällsmat, och istället för tårta ville Elin detta år bjuda på donuts med olika slags glasyr. Sedan var det också viktigt att de skulle få stanna på både frukost och lunch dagen efter, så det blev verkligen ett långt kalas med mycket mys, film och lek.

Elin tackar så mycket för att ha fått så fint firande!

Välkommenskylt till Elins kalas