Sommar 2012

Detta år spenderades familjen Gelottes sommarsemester faktiskt i Sverige för ovanlighetens skull. De första två veckorna var vi i Sävsjö respektive Nybro, vilket du kan läsa om i slutet på Elins 2-årsberättelse här.

Tobbe och Elin smaskar på hemgjord glass och jordgubbar

Därefter hade vi tre sköna veckor tillsammans hemma i Göteborg utan några stora planer. Vi gick upp på morgonen och bestämde oftast samma dag vad vi skulle hitta på. Första veckan var det soligt och fint väder, så då passade vi på att njuta av att bo så nära Härlanda Tjärn och Delsjön och ha en egen uteplats.

Johanna och Elin promenerar genom skogen till sjön
Idylliskt vid Härlanda Tjärn

Vi traskade ner till tjärnen nästan varje dag och träffade kompisar och plaskade i strandkanten, och så fyllde vi upp vår lilla ”pool-båt” på uteplatsen för att få ytterligare svalka. Elin kan nog klassas som en badkruka än så länge, men hon blev lite modigare när hon såg hur mycket granntjejen Vera plaskade och badade. Dessutom får man nog erkänna att Elin brås på sina föräldrar, så det kanske inte är så konstigt.

Elin leker vid Härlanda Tjärn
Elin och Johanna myser på filten vid Härlanda Tjärn
Elin känner på vattnet
Elin leker i vattenbrynet med hink och spade
Tobbe och Elin badar
Tobbe och Elin leker i pool-båten som vi fått av Mertners
Elin och Johanna plaskar i Delsjön

Andra veckan bjöd på lite mer blandat väder, men vad gör väl det när man kan ta på sig stövlar och regnbyxor och plaska i vattenpölarna? Vi fick även besök av familjen Brännström, och Elin var rätt fascinerad av lilla bebisen Emma. Vi åkte även till Pelle, Anette och Freja och promenerade till en 4H-gård där vi bland annat fick mata kaniner och titta på hästar.

Elin har fått en ballong
Elin och grannen Vera kollar in studsmattan
Emma och Victor ger Elin en 2-årspresent
Elin och Freja tittar på hästar på 4H-gården

Tredje veckan fick vi faktiskt låna Tobbes kompis Johans bil, så då blev det en hel del småutflykter. Vi åkte till IKEA (mest för köttbullarnas skull), strosade en dag i parken vid Gunnebo slott, åkte till köpcentret Allum och ICA Maxi en regnig måndag och körde runt i hela Mölndal en eftermiddag för att strosa i en massa möbelaffärer och en fotoaffär.

Elin framför Gunnebo slott

Den roligaste utflykten var nog ändå när vi åkte en heldag till Borås djurpark. I början var Elin väldigt intresserad av alla djur och skrattade åt nästan allt de gjorde. Vi gjorde dock en tabbe och började med lantgården, där vi fick se hästar, kossor, grisar, getter och kaniner. Detta gjorde att Elin inte riktigt orkade med savannen och de lite mer exotiska djuren på slutet av rundturen, så hon var inte speciellt entusiastisk över lejonen, elefanterna, girafferna och noshörningen eftersom hon var för trött.

Johanna och Elin på väg in på Borås djurpark
Kossor på Borås djurpark

Hennes favoriter var nog ändå pingvinerna, de väldigt lekfulla björnarna och aporna. Så även om det blev lite för mastigt för henne blev det en oerhört lyckad dag som hon nog kommer prata om länge. Hon är ju dock rätt rädd för djuren och ville väldigt gärna sitta i pappas knä när getterna och grisarna kom för nära.

Björnarna var riktigt lekfulla på Borås djurpark
Elin vill sitta hos pappa när geten kommer för nära

Sista helgen var det dags för den årliga kräftskivan på gården med grannarna. Elin var förstås en väldigt söt kräfta!

Elin är en glad kräfta med stora klor
Grannarna blåser såpbubblor på kräftskivan

Nu är familjen Gelottes sommarsemester 2012 slut, men första dagarna efter semestern blev det VAB för Johanna eftersom Elin tyvärr var krasslig, vilket var lite snopet.

VAB anno 2012 – Elin sitter med datorn i knät
Elin med diadem
Elin med sitt bling-bling
Elin njuter av sommaren vid Härlanda Tjärn
Sommarbild av far och dotter