Mallorca – 2016

Läs här vår reseberättelse från Mallorca 21-28 Maj 2016:

Tänk att det äntligen var dags för den efterlängtade Mallorca-resan lördagen den 21:a maj för att fira morfar Pers 70-årsdag! Vi är ju inte vana vid att resa med barn, så det var förstås lite speciellt och annorlunda jämfört med våra tidigare charterresor.

Elin packade sin resväska en vecka innan, och hjälpte även Erik att packa hans (trots att vi inte hade bestämt om hans väska ens skulle med). Dagen före avresa blev det sedan hård förhandling om vad som skulle med och inte, och Elin vägde alla våra väskor och var väldigt noggrann med all packning.

Klockan 04.30 på lördagsmorgonen kom taxin som planerat. Erik hade laddat rejält för taxifärden och tyckte att det var väldigt spännade. Både Elin och Erik var laddade och vaknade glatt utan problem trots den tidiga timmen.

Taxiresa till Landvetter avklarad

Resan till Mallorca gick bra, men visst är det många timmars köande, väntan och sittande som ska avverkas. Vi fick vänta rätt länge på resväskorna, och Elin blev lite åksjuk i transferbussen, så det var väldigt skönt att äntligen anlända till hotellet ”Alcudia Pins” klockan 12.

Erik kollar in flygplanen på flygplatsen
Vi har hittat våra säten på flyget
Elin och Erik tycker det är jobbigt att vänta på väskorna på flygplatsen
Busstransfer till hotellet Alcudia Pins

Vi var redo för lunch och ville bara byta om lite snabbt på hotellrummet, men så fick vi veta att rummet inte skulle bli färdigt förrän kl 14.30, och dessutom skulle vi få låsa in våra resväskor i krånglande skåp som krävde mynt, så början blev inte så lyckad. Till slut kunde vi i alla fall äta av all-inclusive-lunchbuffén för första gången, och barnen hann bada innan vårt rum var färdigt så att vi kunde gå dit och kolla vår fina havsutsikt. Tack vare att mormor och morfar hade betalat extra för havsutsikt hamnade vi alla i ett av husen som låg närmast havet, och det var väldigt praktiskt att bara kunna gå rakt ner till poolerna och stranden.

Kallt i vattnet men ändå kul
Elin och Tobbe är på G i poolen
Tobbe drar Erik i vattnet

Familjen Clair anlände vid 20-tiden på kvällen och mormor och morfar mitt i natten, så vi träffade dem inte förrän till frukost på söndagen.

Elin är redo med sin badring
Elin leker på stranden
Elin njuter av första dagen på Mallis
Elin simmar med sin badring

Elin var på topp HELA veckan och positiv och kvittrande till allt. Hon sov inte hemma så många nätter, utan sov oftast hos kusin Molly i överslafen i hennes våningssäng och en gång hos mormor och morfar. Erik däremot hängde nära mamma Johanna hela tiden och var ganska försiktig med allt som var nytt. Vid vissa måltider ville han inte inte äta så mycket, men lite kunde man muta ner eftersom det serverades glass vid alla måltider förutom frukost, och så popcorn varje kväll.

Elin och Molly har kul på buffén
Frukostbuffé vid havet
Tobbe får god efterrätt på frukosten
Elin fick äta mycket glass på semestern

Vädret var faktiskt kallare och mer molnigt än förväntat, och framför allt blåste det rejält kallt på kvällarna. Så det var inte så behagligt att sitta ute på mormor och morfars underbara balkong rakt mot havet, eller att sitta ute och kolla kvällsshowerna. Däremot tror jag att molnen och lagom temperatur var bra för oss. Elin brukar ju kunna bli ganska påverkad om det är för varmt, och det blev lättare att undvika att bränna upp sig. Vädret var ändå bra mestadels, de första dagarna var det 23-25 grader, och sedan blev det ännu varmare de sista dagarna.

Per, Tobbe och Marika får lite härlig kvällssol på hotellbalkongen
Erik tyckte om vattenpistolen han fick
Elin passar på att rita lite vid poolen

Tyvärr var poolerna svinkalla, men Elin hoppade ändå glatt i och badade och simmade med badringen. Hon kunde dock bara vara i en kort stund innan hon började hacka tänder och blev alldeles blå om läpparna, så då fick hon komma upp en stund och värma sig och byta till torra badkläder, innan hon hoppade i en stund igen. Havet var lite varmare, och eftersom det blåste ganska mycket var det härliga vågor som alla barnen tyckte var jätteroligt och häftigt. Erik badade glatt ungefär upp till knäna och ibland midjan, så det gick riktigt bra.

Kallt men roligt tycker Elin
Tobbe och Erik badar och spexar
Elin badar mycket med sin badring
Tobbe välkomnar vågorna men måste det vara så kallt
Jörgen och Tobbe väntar på de höga vågorna
Molly, Erik och Elin försöker värma sig insvepta i badlakan

Hotellets läge var helt perfekt, det låg på stranden så vi kunde välja om vi ville hänga vid poolerna eller på stranden. Dagarna gick väldigt fort, vi badade och åt mest hela tiden. Det blev inte direkt något slappande i solstol, men mycket stående i vatten till knäna med Erik eller Elin, ett ganska behagligt liv. Elin var som sagt på topp mest hela tiden och hängde jättemycket med Molly. Marika satt och spelade spel och kort med Molly och Elin väldigt mycket, och Jörgen badade med dem.

Marika spelar UNO med Molly, Elin och Erik
Tobbe slänger omkring Erik i vattnet
Elin leker med sanden
Molly, Jörgen, Erik och Tobbe känner på vattnet
Tobbe och Erik försöker undvika vågorna
Solstolar bokade och lite eftermiddagssnacks är ju alltid gott
Elin och Britt-Inger njuter vid poolen
Erik och Jörgen busar
Erik har fått upp farten i sandbygget
Erik leker med sina bilar i sanden
Erik har hämtat mer vatten från havet
Elin och Jörgen får en våg på sig
Tobbe hjälper Erik att hoppa över vågorna
Tobbe och Erik vinkar från vattnet
Elin fångas av en stor våg och morfar tittar på
Elin tyckte det var superkul i vattnet

Tobbe hyrde cykel och var ute några timmar nästan varje dag. Han cyklade bland annat till fyren vid Cap de Formentor och fick se underbara vyer.

Tobbe på väg ut till Cap de formentor
Tobbe tar en paus vid Cap de formentor och njuter av utsikten
Tobbe åkte hela vägen ner till Port de sa Calobra, nu väntar bara enda vägen därifrån med ca 700 höjdmeter

Vi utnyttjade inte Bamseklubben på hotellet, vi roade oss ändå. Vi gick med i ”Bamse’s big parade” på eftermiddagarna, men vi insåg redan första dagen att det var vi barn och föräldrar som själva utgjorde paraden. Dvs Bamse gick och vinkade runt poolområdet, och vi barn och vuxna fick följa efter bort till scenerna där man fick krama Bamse om man ville.Tydligen var det många engelsmän på det här hotellet, det verkar som att Fritidsresor har blivit uppköpta av Thomson, så de verkade inte ha koll på Bamsesången eller Bamses kompisar Skalman och Lille Skutt. En dag skulle det firas Bamse’s birthday party, men det började kl 21 på kvällen och Bamse dök inte upp förrän nästan en timme senare, och då bara dansade han lite.

Bamse var på plats även om vi inte umgicks så mycket
Vi deltog inte i Bamseklubben, men efter paraden fick man krama Bamse och Thomson om man ville

Det fanns ett stort spelrum på hotellet som Erik blev väldigt imponerad av. Han ville hänga där på kvällarna och titta på alla som körde bilspel och bollspel. En kväll fick han testa att köra bilspelet själv, och då var han i sjunde himlen.

Erik och Tobbe spelar bilspel

Vårt hotell låg vid en brygga, där utflyktsbåtarna och taxibåtarna har en ”hållplats”. Det var också roligt att gå ut och titta på fiskar från bryggan.

Morfar och Erik på väg in på bryggan
Elin och Tobbe på bryggan
Elin, Molly, Marika och Tobbe ute på bryggan

Torsdagen den 26:e maj väckte vi morfar med skönsång tidigt på morgonen. Barnen hade målat teckningar och presenten blev en familjefotografering som vi ska göra i sommar i Sävsjö allihop tillsammans.

Per väcks på 70-årsdagen
Jörgen är sugen på champagne
Jörgen öppnar champagne
Elin ger teckningar till morfar
Marika och Jörgen säger skål
Morfar skålar med barnbarnen

Vi bestämde oss för att åka buss in till Alcudias hamn som en utflykt. Vi strosade och kollade lite i affärer och åt sedan på en lite finare och lugnare restaurang innan vi tog en ”taxibåt” hem. Erik blev hysterisk och rädd när vi satt och väntade på båten och hade ett utbrott i en halvtimme, men när vi väl kom på båten tyckte han att det var jätteroligt och härligt. När vi kom tillbaka fortsatte vi med semesterlivet med ätande och badande.

70-årslunch i Alcudia och Johanna har fått ett hängande grillspett
Per och Britt-Inger på Pers 70-årsdag
Molly porträtt
Elin tar en selfie
Elin svalkar sig i en fontän
Tobbe och Erik i Alcudias hamn
Elin och Molly dansar i Alcudias hamn
Johanna, Erik och Elin på båten i Alcudia
Elin, Molly och Jörgen på båten i Alcudia
Molly och Elin har det härligt på båten i Alcudia
Perra får en låtsaskaktus som Elin hittat
Per med sin kaktus som han fått av Molly och Elin
Kvällshäng med drinkar på 70-årsdagen
Familjen samlad på Pers 70-årsdag

Elin tyckte att det kändes som att det bara hade gått två dagar när det så var dags att lämna Mallis och åka hem efter en vecka. Hemresan gick också bra, även om det ju blir en heldag trots att själva flygresan bara tar tre timmar. Elin grät förtvivlat hela vägen på 17-bussen hem och ville tillbaka till Mallorca. Hon kom på en ny idé om var vi ska fira hennes födelsedag i sommar – på Mallorca! Inte Nybro, Öland, Göteborg eller Sävsjö, nej, Mallorca såklart, som morfar!

Kvällskort på Elin i sanden med havet i bakgrunden
Kvällskort på Johanna i sanden, fotograf var Elin

Det gick alltså riktigt bra att resa med barn, speciellt eftersom vi var många vuxna som kunde roa dem och eftersom kusinerna kunde leka och roa varandra. Vi hade dessutom tur som åkte rakt hem till ett varmt och till och med hett sommarväder i Sverige som anlände dagen efter vi kom hem, så det var bara att fortsätta med badandet, fast i Härlanda Tjärn istället för i Medelhavet.

Elin och Erik vid poolen på väg till middagsbuffén
Solblänk över Alcudiastranden på morgonen
Erik poserar framför poolen
Elin dansar i havet