Elin 8 År

Elin 8 år

Den 12:e juli fyllde Elin 8 år, och här kommer lite ord och bild om firandet!

Detta år ville Elin bjuda hela klassen på sitt kalas, så vi slog ihop oss med hennes kompis Iris så att de kunde ha kalaset tillsammans. Kalaset gick av stapeln den 16:e juni i festlokalen vid Trätorget. Pappa Tobbe låg inlagd på sjukhuset pga infektion i benet, men han fick permission och vår snälle granne Jonas skjutsade honom till kalaset så han kunde sitta med en stund.

Smidigt nog ville födelsedagstjejerna ha köpepizza och pinnglass, så vi vuxna behövde inte stå och baka och stå i så mycket. Efter mat och fika var det dags för piñatas, tydligen något som har blivit en trend på kalas nuförtiden. Vi gick ut i det fina vädret och hängde upp två stackars enhörnings-piñatas i träden. Därefter slog en efter en iförd ögonbindel så hårt de kunde på enhörningarna, ända tills de gick sönder och allt godis inuti ramlade ut.

Tjejerna var väldigt nöjda med sitt kalas, men vi vuxna säger inte emot Elin när hon säger att hon vill ha översovningskalas med endast 3-4 kompisar nästa år….

Elins önskemål för själva födelsedagen var detta år att få fira med hela tjocka släkten i Göteborg (där fick man för att man drog med henne till Legoland förra året). Dagen före födelsedagen anlände en hel minibuss till Göteborg med chauffören Helena, farmor, farfar, kusinerna Annie och Robin och så Elin och Erik, som hade spenderat första sommarlovsveckan på Öland. Ange dök också upp, eftersom han hade lite slush att sälja i Göteborg, och kanske var det så att han fick ta över grillmästeriet när han kom…

På födelsedagsmorgonen väcktes Elin med skönsång och massvis av fina presenter. Frukosten intogs utomhus, och faster Helena fick sedan offra sig och gå ner och bada med barnen i Härlanda tjärn.

Efter lunch anlände den fullpackade bilen från Ystad med mormor, morfar och hela familjen Clair. Lite knasigt var det att just när födelsedagsfikat skulle dukas ut kom en av de få regnskurarna denna sommar! Så alla fick klämma in sig för fika inomhus, men när det var uppätet blev det fint väder igen. Elin och Molly höll show med den nya mikrofonen, och så blev det stor grillning med mat och marshmallows på kvällen.

Elin tackar så mycket för det härliga firandet med en av låttexterna från showen (ska vara lite ompa-ompa-reggae-takt) ”Renlighetsreggae”:

Elin och Erik före kalaset
Morfar försöker knyta en ballong
Erik bland ballongerna
Elin och Iris bland ballongerna
Tobbe på besök på kalaset
Enhörningspinata
Grillmästarna Bosse, Tobbe och Ange
Farmor kollar när Elin öppnar paket
Elin och Helena badar i Härlanda tjärn
Elin fyller 8 år
Elin har pyntat tårta
Födelsedagssång för Elin
Födelsedagsfika med tårtan som Erik pyntade som Jörgen
Morfar ger present till Elin
Elin öppnar paket
Elin och Molly har show
Elin sjunger i sin nya mikrofon
Ange grillar
Grillmiddag på Elins födelsedag
Ange grillar marshmallows med barnen
Jörgen myser med Molly, Elin och Erik