Sommar – 2014

Så var det då dags att summera familjen Gelottes sommar 2014. Denna otroligt varma och heta sommar, då inte ens Johanna behövde frysa speciellt ofta! Självklart fick vi även uppleva några regndagar, men det var nästan bara skönt – och barnen älskar ju att plaska i pölarna!

Elin framför näckrosorna i Härlanda tjärn
Smaskigt med glass i regnet, tycker Erik

Tobbe och barnen var lediga i hela sex veckor i år. Johanna jobbade två av dessa, och lyckades tyvärr pricka in att jobba de hetaste och soligaste veckorna (v.28 och 30).

Elin åt väldigt många glassar denna sommar!
Elin och Erik gillar att plaska i regnet

På midsommar och veckan därefter var hela tiden någon i familjen sjuk, vi hade en tuff förkylning i omgångar. Som tur var hann vi alla bli friska tills det var dags för barnen att få sommarlov v.28.

Krassliga barn i soffan

Johanna jobbade v.28 när övriga i familjen var lediga. De kom i alla fall och hälsade på och åt lunch på kontoret och åkte båten över älven en av dagarna.

Erik kollar in en häftig bok om fordon på bibblan
Tobbe och Elin sitter och läser på bibblan
Tobbe och Erik har myskväll med popcorn

På onsdagskvällen anlände farmor, farfar och faster Helena från Nybro. Barnen fick bland annat bada i Härlanda tjärn och gå på Liseberg med dem i sommarhettan.

Elin och farfar åker elefantkarusell på Liseberg
Farfar och Erik hand i hand
Farfar läser bok för Erik

På fredagskvällen anlände även mormor och morfar, och alla åt en god grillmiddag som Helena och farfar Bo hade fixat. Det blev en bra uppladdning inför lördagen som ju var Elins 4-årsdag! Läs om Elins födelsedagsfirande här

Dagarna som följde blev lugna, lata sommarlovsdagar med ömsom sol, ömsom regn. Sysslingarna Elin och Sara var i stan och kom på fika och lekstund.

Micke, Ulrika, Sara och Elin på besök

Vi plockade massvis med hallon i skogen, träffade Pelle, Anette och Freja och tog en riktig heldag på Liseberg.

Hallonplockning i skogen
Elin visar upp sin hallonskörd

Just den dag vi hade planerat att åka tåg till Kalmar med vidare färd till Öland kom sommarhettan tillbaka med sol och 30 grader. Det blev en tuff resdag och Elin spydde redan på Göteborg central innan vi ens hade kommit på tåget. Det var väldigt skönt när vi äntligen kom fram till stugan i Gärdslösa på Öland och barnen fick leka med kusinerna Annie och Robin i svalkande skugga. Dagen därpå gick vi ner till havet och badade och lekte i sanden.

Elin och Annie sitter under parasollet
Elin och Tobbe på bryggan efter att ha badat i havet
Erik på stranden vid havet
Robin och Elin pysslar under parasollet
Elin testar skuggan i det nyinköpta tältet
Robin är redo för match
Erik älskar att sparka boll

Johanna åkte tillbaka till Göteborg på lördagen och var glad att barnen slapp uthärda den heta tågresan utan AC… Hon hade i alla fall en lugn och skön söndag och kunde ladda batterierna inför en het jobbvecka, medan Tobbe och barnen fortsatte att njuta av sommarlovet på Öland och i Nybro med farmor och farfar.

Erik och Annie myser med popcorn
Erik springer till farfar
Erik springer till farfar och slänger sig i hans famn
Erik busar med farfar så han trillar
Farfar fick springa mycket med barnen i skrindan
Elin testar coola glasögon!

Kommande fredag sammanstrålade hela familjen Gelotte, Clair och Sundqvist i Sävsjö. Det blev ännu en het resdag, men denna gång hade Johannas tåg skön AC och barnen blev skjutsade i bil av farmor och farfar (Tobbe passade på att cykla mellan Nybro och Sävsjö). Elin och Molly svalkade sig i plaskpoolen på kvällen.

Elin och Molly badar i poolen i Sävsjö
Eriks favorit var att leka med bilar med släp på lilla bordet
Marika läser för Molly, Elin och Erik

På lördagen var det dags att fira Per och Britt-Ingers 40-åriga bröllopsdag (en dag för tidigt). Då kom det faktiskt en svalkande regnskur på eftermiddagen efter många dagars hetta! Firandet gick i 70-talstema. Gratulanterna hade klätt sig någorlunda tidstypiskt och middagen var 70-talsinspirerad.

Elin och Molly badar med paraply i regnet
Familjerna Clair, Gelotte och Sundqvist

Familjen Gelotte stannade sedan i ytterligare en dryg vecka och njöt av lugnet och avlastningen i Sävsjö. Det blev många turer till olika lekplatser och flera promenader ner till bondgårdar och kohagar. För Eriks del var visserligen kossorna och kalvarna spännande, men inget slog alla traktorer och maskiner!!!!

Erik kollar glatt på traktorerna
Erik undersöker traktorn
Elin har klättrat upp på en påle
Elin klättrar på en klättervägg
Elin, Erik och Tobbe klättrar på Sockerklaras lekplats i Sävsjö
Erik och Elin äter välling med mormor i sommarhettan
Elin softar i badbaljan utomhus i Sävsjö
Erik tar ett bad i badbaljan utomhus

Det blev förstås också bad i Eksjöhofgårdssjön nästan varje dag. Elin fick en badring på sin namnsdag och ”simmade” väldigt mycket med den. Erik älskade att hoppa från bryggan.

Morfar och Elin badar
Erik gillar när pappa plaskar med honom i sjön
Tobbe hjälper Erik att hoppa från bryggan
Fika vid Eksjöhofgårdssjön
Vi hade sjön för oss själva!

En del regnskurar fick vi också uppleva, och en hel del åskknallar och blixtar!! Erik älskar ju att plaska i regnpölarna, men han var lite rädd för åskan och verkade undra var mullret kom ifrån.

Erik tittar ut på regnet
Kul med regn, tycker Erik och mormor
Johanna, Elin och Erik plaskar i pölarna

En av dagarna lånade vi bilen och åkte ut i mörkaste smålandsskogen till familjen Ringefelts sommarstuga vid sjön Rusken. Elin och Elsa badade glatt trots att det var en ganska regnig dag.

Regnig paus i bilfärden pga åksjuka
Elin badar i sjön Rusken

Så fort vi kom tillbaka till Göteborg var vi förstås tvungna att ta en heldag på Liseberg igen! En vanlig torsdag i början av augusti, och det var jättemycket folk! Elin åkte faktiskt det stora Lisebergshjulet och hade tålamod att stå i den långa kön.

Vem tycker att det killar mest i magen i Hoppalång?
Fika vid Sagoslottet på Liseberg
Elin och Erik åker ponnykarusellen
Elin äter både popcorn och sockervadd
Elin och Erik smaskar popcorn på Liseberg
Elin ska åka Högspänningen på Liseberg

Sista semesterveckan packade vi återigen väskorna och tog tåget till familjen Clair i Ystad. Barnen plaskade i havet och tyckte att det var rätt häftigt med de stora vågorna. Elin och Johanna följde även med och tittade när Molly hade friidrottsträning.

Jörgen, Molly och Elin är på väg till stranden i Ystad
Erik tycker det är roligt på stranden vid havet
Tobber och Erik springer från vågorna
Picknick på stranden

Tillbaka i Göteborg blev det förstås Liseberg igen, denna gång med mindre folk och mycket kortare köer! Semestern avslutades med kräftskiva på gården och 4-årskalas för grannen Vera. Inte lätt att komma in i vardagsrutiner igen med tidig läggning på kvällarna och tidig uppstigning på morgnarna och att passa tider och göra i ordning sig snabbt och lätt på morgonen!

Elin har köpt en Lisebergskanin för sina sparpengar
Johanna får åka med skepparen Elin på Skepp O’Skoj
Elin kör båten på Skepp O’Skoj