Elin 7 År

Elin 7 år

Nu har Elin fyllt 7 år, och här kommer lite ord och bild om firandet.

I år ville Elin bjuda alla tjejer från klassen som kallas Tallen på kalas. Så det blev ett kalas redan den 10:e juni med 10 tjejer och så Erik. De fick pannkakor till lunch, och sedan blev det pysselorgie då alla satt lugnt och fint och pysslade en jättelång stund. De kunde knappt slita sig för att fika med tårta, jordgubbar och glass…

Efter fikat blev det skattjakt, och när föräldrarna började dyka upp för att hämta barnen ville de pyssla färdigt, så föräldrarna fick finna sig i att sitta ute i solen och fika medan tjejerna gjorde klart det de höll på med. Elin hade räknat ner dagarna till sitt kalas sedan påsk ungefär, och hon var supernöjd och lycklig hela dagen!

Elin och Erik laddar för kalas
Elin har pyntat 7-årstårtan
Elin med spindel målad i ansiktet då det var lite spindeltema på födelsedagskalaset

När kalaset var avklarat började Elin istället räkna ner till själva födelsedagen. Först var hon dock i Nybro och på Öland och fick en hel del presenter där lite i förskott.

Elin i sin nya klänning från farmor och farfar
Elin med trollerihatt och trolleristav som hon fick av Macke och Ulrika

Dagen före Elins födelsedag packade vi den lånade bilen full och tog färjan till Fredrikshamn i Danmark för vidare färd mot Legoland! Vi bodde i en så kallad Wilderness-tunna som var supergullig på Legolands camping. Det fanns bra lekplatser och en hel del vilda lego-djur på campingen, så det var en rolig upplevelse.

Framme vid vår Wilderness Tunna på Legoland

Elin vaknade alltså upp på sin födelsedag den 12:e juli i den mysiga tunnan! Familjen sjöng vackert för henne, men Elin erkände att hon hade legat vaken ett bra tag och väntat. Hon fick öppna en del presenter, men den stora presenten var att få välja ut lego på Legolands stora shop, så hon kunde knappt bärga sig innan det var dags!

Elin öppnar presenter i tunnan och fick bland annat ett ’presentkort’ på ett lego

Det var såklart jättehäftigt inne på Legoland, men Elins stora fokus låg ändå på själva shoppingen och att sedan få bygga upp legot hon hade köpt. Hon fick ett lego av mamma och pappa som hon fick öppna redan på födelsedagskvällen, men det andra legot från mormor och morfar fick hon spara tills hon kom till Sävsjö några dagar senare, så det var en otålig Elin som längtade tills vi skulle åka till Sävsjö.

Elin och Erik vid Legolands ingång
Elin njuter i Lego-affären
Elin med Lego Friends-tjejerna
Elin åker piratbåtarna
Myskväll på Elins födelsedag med lego och ostbågar
Elin och Erik kör safaribil på Legoland
Elin med en livs levande Lego Ninjago
Elin kollar på Lego Friends-landet

Efter Legoland styrde vi kosan mot Ystad och familjen Clair. Där blev det födelsedagsfika och mer presenter, och så lite strandliv. Vår lilla road trip avslutades sedan med Sävsjöbesök, och då fick Elin marsipantårta och firande med både mormor, morfar, farmor och farfar. Och så fick hon ju bygga upp sitt stora lego, så lyckan var total för vår 7-åring!!

Elin bland rosorna vid Ystads kloster
Molly och Elin på bryggan i Ystad
Elin springer på stranden i Ystad

Elin tackar för alla fina presenter och all härlig uppvaktning från alla nära och kära! Nu laddar hon inför den riktiga skolstarten då hon ska börja 1:an efter sommarlovet!

Elin ska äntligen få öppna sitt stora lego från Legoland
Elins 7-årsfika i Sävsjö
Elin med sin 7-årstårta i Sävsjö