Teneriffa – 2017

Familjen Gelotte drog till solen på Teneriffa första veckan i april, och här kan du läsa vår reseberättelse:

Elin och Erik som maskotarna Lollo och Bernie skickar en hälsning

Barnen hade packat och räknat ner i flera veckor när det äntligen var dags att väcka dem ”mitt i natten” söndagen den 2:a april för att åka taxi ut till Landvetter och flyga till Teneriffa. Det är klart att det var lite segt med själva resan, men allt gick bra och vi kom fram till hotellet Sunwing Fañabe Beach som planerat. Vi lämpade av allt bagage i rummet och skyndade oss att äta mat, sedan blev det insmörjning med solskyddsfaktor och på med badkläder.

Erik släpar på resväskorna på väg till lägenheten

Elin hade längtat så länge efter att få kasta sig i de uppvärmda poolerna, men när vi kom dit och skulle hoppa i hade de precis stängt av den stora poolen pga hälsoskäl. Så det blev strandhäng på eftermiddagen istället och bara lite plask i barnpoolerna denna dag. Även när avstängningen hade tagits bort var vi lite oroliga att få magsjuka första dagen, så vi väntade med första doppet till nästa dag för säkerhets skull. Det var jättekul med strandlek i den svarta sanden. Det gick stora vågor som barnen hoppade och lekte i, även om havet var ganska kallt. Härligt också med blå himmel, sol och värme!

Elin sitter utanför hotellet Sunwing Fañabe Beach
Elin är på väg ut bland vågorna med badring
Elin njuter i vågorna
Erik gräver i sanden
Erik tycker det är häftigt med mörk sand
Elin drar ut Tobbe i havet
Erik är svart på händerna
Erik har tvättat de svarta händerna
Erik och Tobbe gillar havet
Elin är svart på hela kroppen

Vi hade all-inclusive och åt mat och glass mest hela tiden. Erik smaskade glatt korv och glass och sa ”Teneriffa är bäst”. Varje kväll längtade Elin till att få bada i poolen som hon kallade ”Resortens hjärta”, och varje morgon var hon otålig och ville få börja bada.

Elin badar i poolen

Det var verkligen lyckat med uppvärmd pool. Till och med Johanna trivdes där och kunde vara med på vattengympan utan problem. Elin fick köpa stavar som vi kastade ner på botten så att hon kunde dyka ner och hämta dem. I den stora poolen var det 1,20 m på det grundaste och 1,80 m på det djupa, och Elin hoppade i utan problem överallt. Hon övade också en hel del på att simma omkring, även om hon helst håller sig under vattnet på alla de sätt.

Elin och Johanna badar i stora poolen
Elin är redo att hämta stavar i stora poolen
Elin är nere på botten…..
……på väg upp….
Här kommer Elin upp med stavarna!

Lägenheten var rymlig och bra. Vi hade beställt ”balkong mot omgivningarna”, men fick markterrass ut mot en lugn gata. Barnen tyckte att det var spännande att leka inne i lägenheten, så de kunde roa sig långa stunder med att bygga koja och pyssla.

Elin och Erik pysslar i lägenheten
En mysig koja (eller är de på en båt?) med gosedjur, kuddar och karta så man kan studera var man är

Vi bodde ovanför gymmet och precis vid lekplatsen vid Miniland, så barnen kunde gå ner dit själva och leka medan vi gjorde oss klara. Maskotarna Lollo och Bernie hade kramkalas, kvällsshower och minidisco, och i Miniland kunde man pyssla och leka vissa tider på dagen. Det fanns även en lekplats med sandlåda, så barnen kunde roa sig medan vi åt färdigt vår mat i lugn och ro. Restaurangen hade de flesta borden utomhus vid poolerna, så det var fint att sitta där och äta.

Frukostdags vid poolen
Tobbe och Elin njuter av härliga bakverk vid frukosten
Johanna och Erik kollar på maskoten Lollo
Erik gräver i sanden på lekplatsen
Erik som Lollo!

I början åt vi alla dagens mål som serverades, men i slutet av veckan var ingen hungrig så då valde vi lite mer när vi skulle äta. Men glass blev det förstås flera gånger varje dag, den speciella glassmagen var visst alltid hungrig!

Glass i stora lass

Vädret var kanonbra och molnfritt ända fram till torsdagen. Då såg vi moln för första gången, och sedan var det molnigt på förmiddagarna resten av veckan. Poolerna höll ju fortfarande sina 28-29 grader, så det gick ändå bra att bada. Morgon och kväll var det lite kyligt så då fick man ha tröja och långbyxor, men på dagarna var det varmt och ibland hett. Det blåste mycket nere på stranden så det gick stora vågor.

Elin och Erik i bebispoolen
Erik i bebispoolen utanför Miniland (bakom honom vår ingång där det står ”Gym”)
Tobbe gillar vågor
Elin springer från vågorna
Erik springer från vågorna

Det var faktiskt möjligt att få solstolar och parasoll vid poolen även om man inte var nere klockan 8 på morgonen och bokade upp dem, så det var väldigt skönt.

Tobbe och Elin spelar kort vid poolen

Elins favoritsyssla var som sagt att hänga vid poolområdet och bada och spela kort och spel. Erik föredrog att gå till stranden och hoppa bland vågorna och gräva i sanden. Så vi delade oftast upp dagarna och hann med både och. Det gick bra att spela kort på stranden också. Johanna återtog sin gamla semestersyssla att lösa korsord faktiskt!

Erik på väg till stranden
Elin på väg till stranden
Johanna och Elin spelar kort på stranden
Coole Erik på stranden
Elin sitter på stranden
Coola Elin på stranden

Det blev lite träning trots semestern för de vuxna. Tobbe sprang på gymmet, på stranden och upp i bergen. Johanna gick på vattengympa och på rejält jobbiga SATS-pass.

Johanna är med på vattenaerobics, längst bak dit ledarens tå pekar

Vi gjorde inga stora utflykter, och ångrade lite i efterhand att vi inte åkte upp till vulkanen Teide på utflykt. Båda barnen var väldigt fascinerade av att det fanns en vulkan på ön. Men men, det får bli nästa gång! Sista heldagen promenerade vi i alla fall en bra bit runt en udde till en annan strand som heter El Duque. Där var vattnet alldeles turkost, och det blåste väldigt härliga stora vågor. Barnen plockade många snäckor och det var roligt att se lite andra omgivningar.

Tobbe, Elin och Erik på väg till en ny strand
Elin kollar på havsutsikten
Elin visar upp palmer
Elin och Erik plockar snäckor
Elin och Erik vid det turkosa vattnet vid El Duque
Johanna löser korsord på stranden
Tobbe, Elin och Erik vid vågorna
Tobbe, Elin och Erik springer från vågorna
Elin med utsikt över det turkosa vattnet vid El Duque
Tobbe, Elin och Erik kollar bort mot vår strand Fañabe beach
Kvällspromenad vid stranden

På söndagen var det väldigt vemodigt när det var dags att åka hem. Elin hann med ett par dopp på förmiddagen, och så blev det en sista glasstund innan vi påbörjade den långa resan hem. Vi kom hem sent på kvällen, och då var dessutom klockan en timme tidigare i våra kroppar så vi hade alla svårt att somna. Tur att det var påskvecka och bara fyra dagar tills det var dags för påskhelg.

Elin, Tobbe och Lollo på flyget hem
Erik och Bernie på flyget hem