Vår – 2013

Tänk, nu är sommaren här! Vi har varit dåliga på att uppdatera hemsidan på sistone, så här kommer nu lite ord och bild från våren som gått.

Som nog de flesta har hört blev maj en väldigt sjuk och gnällig månad i vår familj. Det började med att Erik blev förkyld och fick sin första feber, sedan blev Johanna smittad med en rejäl förkylning som övergick i både öroninflammation och bihåleinflammation. Någonstans där mitt i fick Elin ögoninflammation och blev därför tvungen att stanna hemma en hel vecka från förskolan.

I samma veva blev även Tobbe rejält förkyld, så till slut fick vi turas om att ta hand om barnen och att vila när det gavs möjlighet. Tobbe fick stanna hemma från jobbet först för Johannas skull, sedan för sin egen skull. Just som Elin blev kvitt sin ögoninflammation fick Erik den istället, och han hade även feber på nätterna och sov risigare än vanligt. Till slut var det Tobbes tur att få den i båda ögonen! Förkylningarna var inte heller någon vanlig enveckas historia, utan de höll på i tre-fyra veckor per person!

Tobbe och Elin läser i soffan när de är sjuka
Fikadax i solen

Innan vi blev sjuka hann vi i alla fall åka till Malmö och träffa familjen Clair. Elin är fortfarande väldigt uppspelt över att hon fick sova i underslafen i kusin Mollys våningssäng! Och Erik fick åka tåg för första gången.

Elin laddar inför en tågresa med ett par hörlurar
Elin och Molly smaskar på popcorn
Jörgen och Erik busar
Marika och Molly håller Erik i soffan

Tobbe åkte till Island med jobbet en långhelg, och då kom mormor och morfar på besök för att hjälpa Johanna att underhålla barnen.

Morfar gungar Elin
Mormor och Erik
Fika på lekplatsen med kakor som Elin och mormor bakat
Tobbe vid Gullfoss på Island

På Valborgsmässoafton gick vi ner en sväng till firandet vid Härlanda Tjärn. Det var fint väder, men ganska kallt, och eftersom det var väldigt hög ljudvolym på banden som spelade stannade vi inte så sent.

Johanna, Erik och Elin framför tjärnen på Valborg

På första maj blev det Lisebergspremiär för oss. Elin lekte på den nya lekplatsen i ”Kaninlandet” och hon åkte Ponnykarusellen många gånger. Johanna och Elin åkte dessutom båtarna i Kaninresan, och så såg vi en show med kaninerna.

Tobbe, Erik och Elin äter plättar på Liseberg
Johanna och Elin åker Kaninresan på Liseberg

Som vi redan har berättat i en vanlig nyhet var vi i Nybro över Kristi Himmelsfärd då farmor Eva fyllde 70 år.

Eftersom Elin mestadels var pigg och aktiv under vår sjukdomsperiod fick vi ändå försöka hitta på lite roliga saker i det härliga sommarvädret. Vi var nere vid Härlanda tjärn ganska många gånger och plaskade i vattnet, och så hängde vi förstås på en massa olika lekplatser.

Elin springcyklar i vårvärmen
Elin njuter av den härliga våren vid Härlanda Tjärn
Elin badar i Härlanda Tjärn
Elin leker med hinken i båten på vår uteplats

Nu är det äntligen juni och vi hoppas på en friskare period! Johanna har testat Korpens utegympa i Skatås, den första träningen sedan Erik föddes!

Elin och Tobbe gör ’High-Five’ inför Sverige-matchen

Det nya för Eriks del är att hans första tand är på gång nu när han är 8 månader. Kanske att vi även börjar se tendenser till lite rumphasning, i alla fall baklänges. Annars kryper han inte än, utan han är fortfarande oerhört nöjd med att sitta och leka, och så vill han förstås gärna stå upp med vår hjälp för att nå allt han är nyfiken på. Välling och flaska vägrar han fortfarande, så vi har givit upp försöken för tillfället och ger honom gröt både morgon och kväll.

Erik gungar hemma hos Pelle/Anette/Freja
Erik sover i vagnen vid det fridfulla Härlanda Tjärn
Erik gillar spaghetti och köttfärssås på burk