Vår, midsommar – 2014

Tänk att det redan har varit midsommar och att sommarlovet snart är här! Fast med tanke på det ljuvliga sommarvädret som har varit under nästan hela våren har vi redan hunnit njuta och bada en hel del. För den nyfikna kommer här lite ord och bilder om den gångna våren och vårt midsommarfirande.

Elin!
Erik!

Midsommar firades traditionsenligt i Mölnlycke med familjen Brännström. Det var dessutom Victors 5-årsdag, så det blev ju förstås lite extra firande på grund av det. Vi cyklade genom skogen med cykelvagn och efter några grymma uppförsbackar bjöds vi sedan på lunch hemma hos Brännströms. Till efterrätt blev det jordgubbar, glass och medhavd kladdkaka. Hela sällskapet cyklade ner till Mölnlyckes stora firande med midsommarstång, dans, lotterier, fiskdamm och mycket sol! Och tänka sig, i år vann Tobbe förstapriset: Biljetter för två till nästa nyårsrevy i Mölnlycke! Kan bli spännande… Tyvärr hade Erik fått feber under natten och var väldigt hängig hela dagen, så resten av helgen fick bli en ganska lugn och mysig historia.

Elin i midsommarkrans
På väg till Mölnlycke på cykel
Magnus vill ha chokladsås på sina jordgubbar med grädde, glass och kladdkaka
Elin poserar framför midsommarstången
Johanna och Elin nöjer sig med att kolla på midsommardansen
Katarina, Emma och Victor framför midsommarstången
Elin och Johanna smaskar glass medan en febrig Erik vilar sig i vagnen

Men ska vi börja från början av året så var ju Tobbe fortfarande föräldraledig. Det var ju tre dagar i veckan som Elin gick på förskola 5 timmar och då passade ofta Tobbe och Erik på att gå ut och jogga med löparvagnen eller hänga på en ganska öde lekplats (var var alla andra barn?). På torsdag/fredag var båda barnen lediga och de fick hitta på saker utomhus, ibland cyklade de hela vägen till Åby och badade i äventyrsbadet.

Elin matar fåglarna vid Svarttjärn
Tobbe har bakat en stooor sats playdo-lera
Erik hjälper pappa att fixa lite i köket
Elin och hennes bästis Elsa ska åka rutschkana
Tobbe läser för Elin och Erik
Tobbe njuter av sin föräldraledighet medan Erik sover middag
Eriks favorit under vintern var att plaska i båten
Kulturell utflykt till Stadsmuseets barnavdelning
Erik gillar att gunga!
Både Elin och Erik gillar att sitta och pyssla med klistermärken och rita
Familjen Gelotte ska på indisk fest
Johanna och barnen på Elins kompis Elsas 4-årskalas

För att få lite avlastning åkte Tobbe och barnen till Nybro en vecka för att umgås med farmor och farfar. Även faster Helena och Markus kom förbi och lekte med barnen.

Elin och Erik leker med vattnet på gatan i Nybro
Farfar och Erik försöker lära sig hur Ipaden fungerar
Erik gosar hos farmor

Barnen blev väldigt glada de få dagar de kunde leka i snön, men mestadels var det en mild och regnig vinter.

Elin drar Erik i pulkan
Elin och Erik sitter i pulkan
Erik trivs i snön
Elin sätter dit en arm på sin lilla snögubbe

Februari blev en väldigt sjuk månad med långdragna och jobbiga förkylningar för både Tobbe, Erik och Johanna. Till och med Elin fick en liten släng, hon som annars sällan blir förkyld.

Erik, Elin och Johanna piggar upp sig med lite nytt duplo (från insamlade blöjkoder)

Båda barnen tycks ha ärvt mamma Johannas svaghet för sötsaker. På lördagarna slinker det numera ner både det ena och andra för Elin – och Erik hänger glatt på!

Erik smaskar på en chokladboll
Syskonen har fått varsin klubba!

Johanna och Elin åkte på en egen utflykt till familjen Ringefelt i Jönköping en helg i mars. Det var mysigt att åka tåg själva tidigt på lördagsmorgonen, och sedan lekte Elin och Elsa mycket medan mammorna fick prata och babbla riktigt mycket. En hel del gott att äta blev det också förstås! Det blev en ganska sen kväll, men Elin vaknade ändå kl 5 på söndagsmorgonen och väckte upp hela huset tidigt.

Elin och Elsa har byggt en mysig koja
Elsa, Elin och Alexander i sandlådan

När Elin och Johanna var i Jönköping hade Tobbe och Erik en grabba-weekend där de passade på att vara ute i naturen och fota lite.

Erik var glad när vi var vid Härlanda Tjärn
Erik fick sitta och vara modell på en jordkulle i skogen i Skatåsområdet

Till slut släppte Erik äntligen taget när han var 17 månader och började gå! En dag verkade han helt plötsligt gilla det, och efter det gick han mest hela tiden och började ganska snabbt springa också. Helst vill han ha en boll också att gå eller springa med!

Erik gillar att sparka fotboll
Farbror Macke är på besök och är ute och går med Erik

Den 18:e mars var det dags för Erik att börja på förskolan, och till vår glädje fick han plats på samma avdelning som Elin, alltså naturavdelningen Pärlan. Inskolningen gick bra, men det tog ett tag innan han ville äta någonting där. När inskolningen var så gott som färdig blev båda barnen sjuka och Erik fick tyvärr vara hemma i en hel vecka. Det gick ändå bra att komma tillbaka efter avbrottet, och det mesta verkar funka bra för honom numera.

Erik första dagen på Pärlan

En annan rolig sak under våren var att Elin började cykla på Johannas födelsedag den 29:e mars! Hon har ju alltid älskat att cykla, först på sin trehjuling och sedan på springcykeln, men efter att ha cyklat på en ”vanlig” cykel när vi har hållit i sa hon helt plötsligt denna dag ”släpp mamma”, och sedan höll hon balansen galant och cyklade runt runt på gården. Under våren har hon cyklat till och från förskolan ganska många gånger, fast visst kan det bli många pauser på vägen hem så det kan ta lite tid.

Elin cyklade utan stödhjul för första gången!
Johanna, Per och Britt-Inger väntar på tårta ute i solen
Johanna hugger in på budapeststubben på födelsedagen/bröllopsdagen

Familjen Clair kom på besök så att kusinerna kunde få leka en helg. Vi hängde ute mycket och gick på skogspromenad och matade fåglarna vid sjön.

Marika, Elin och Molly målar naglarna
Elin och Molly tar en paus på skogspromenaden
Elin, Molly och Erik vid Härlanda tjärn

Påsken blev en solig och härlig historia. Vi satt ute och åt påsklunch och sedan blev det mycket cykling och utomhuslek.

Elin har hittat sitt påskägg med hjälp av skattkartan
Påsklunch ute i solen
Elin och Johanna har påskmålat sig
Elin och Tobbe visar stolt upp sina målade ägg
Elin påskcyklar

Maj blev en ganska hektisk månad. Det började med att vi spenderade helgen runt 1:a maj i Sävsjö. Tobbe sprang Växjöloppet och Elin cyklade nästan Sävsjö runt på Mollys gamla cykel (som nu har fått flytta till Göteborg).

Elin cyklar i Sävsjö
Morfar och Erik sparkar boll
Erik och morfar gräver i sandlådan
Elin vid Sävsjön

Ett par veckor senare var det släktträff i Uppland samma helg som GöteborgsVarvet gick av stapeln, så familjen delade upp sig så att killarna stannade i Göteborg och tjejerna tog tåget till Uppsala. Johanna och Elin hade en mysig helg och bodde på hotell i Uppsala tillsammans med mormor och morfar och familjen Clair.

Släktträffen i Vendel vid Ottarshögen blev rolig, och Elin och Molly fick leka och busa med de jämngamla sysslingarna Sara och Elin. Även gammelmormor Sylvia var med och en massa andra av mormor Britt-Ingers släktingar. Under tiden sprang Tobbe GöteborgsVarvet medan grannarna Sara och stora Elin lekte med Erik. Det var en varm dag och det blev ett tufft lopp. Men Erik hade det kul med Sara och stora Elin och fick kasta sten i dammen i Slottskogen.

Lunch på IKEA i Uppsala
Elin och Molly är festfina utanför gammelmormor Sylvias hus
Sysslingarna Elin, Molly, Elin och Sara uppe på Ottarshögen i Vendel

Tobbe åkte på en härlig konferensresa till Toscana i fyra dagar där han fick umgås och bonda med sina arbetskamrater. Det blev mycket italiensk mat och museer och vingårdar. Samtidigt kom mormor och morfar till Göteborg för att hjälpa till att roa barnen. Det blev några heta och soliga dagar i Göteborg, så efter förskolan fick det bli en utflykt till Härlanda tjärn för lite svalka. På söndagen blev det även firande av Mors dag och morfars födelsedag (en dag i förväg).

Fika för att fira Mors dag och morfars födelsedag

Farmor, farfar och faster Helena kom på Kristi Himmelsfärd och hade hand om barnen på klämdagen då Johanna och Tobbe jobbade. På lördagen sprang Tobbe Kullamannens Ultra i Kullaberg. Farfar Bo hängde med som support när Tobbe genomförde sin längsta löptävling hittills, 56 km i backiga Kullaberg blev det till slut.

Helena och Elin bakade kakor flera gånger under helgen
Farfar Bo fick agera grillmästare
Grillmiddag

På nationaldagen den 6:e juni regnade det faktiskt till Eriks stora förtjusning! Dagen efter var det återigen fint väder och då var det dags för årets Lisebergspremiär. Elin åkte många karuseller och tyckte att det var väldigt roligt, men Erik trivdes bäst med att sitta i vagnen och titta på hela spektaklet. Mest gillade han ballongerna med kaniner på! Han fick testa att åka vikingabåtarna med hela familjen, men han verkade faktiskt tycka att det var lite läskigt.

Nationaldagen firas med jordgubbar och vattenmelon medan regnet öser ner
Kul med vattenpölar på nationaldagen, tycker Erik!
Kul med vattenpölar, tycker även Elin!
Vem tycker det är läskigast att åka Hoppalång?
Erik och Tobbe åker Vikingabåtarna på Liseberg

Helgen efter kom mormor och morfar för att leka med barnen när det var studiedag på förskolan. Detta tajmade in sig med att Johanna skulle på 10-årsjubileumsfest på sitt kontor, så därför passade det extra bra.

Erik har ännu inte börjat cykla, men däremot älskar han numera att åka (på grannarnas) bobby car. Det går inte så fort, men han tar sig fram och åker gärna långt – och gärna i nerförsbackar så det killar i magen!

Erik gillar att åka bobby car

Vi har som sagt smygstartat sommaren med flera turer till Härlanda tjärn och vi har även hunnit ha ute plaskpoolen på uteplatsen flera gånger, trots att sommarlov och semester inte har börjat än för familjen Gelotte!

Elin badar i poolbåten och bygger duplotorn
Elin ska bada med baddräkt
Erik plaskar i poolbåten
Elin med förra sommarens present ”Lollo”
Erik verkar njuta i Härlanda tjärn
Erik badar gärna med bollen
Syskonen plaskar tillsammans