Vinter, vår, midsommar – 2015

Här kommer ord och bild från vår vinter och vår 2015 – och så midsommar också!

Elin och Erik är glada ute i vårgrönskan
Syskonkärlek på våren

Vintern i år var inte speciellt snörik, men några åk i pulkabacken och lite lek i snön blev det i alla fall! Och väldigt mycket inomhusmys med hemmagjord lera, bakning, kojor och kurragömma.

Johanna drar Elin och Erik på pulkorna
Erik och Elin i pulkabacken
Snögubben säger ”Hej, jag heter Olof, jag gillar varma kramar”
Elin och Erik gräver i snön
Elin har byggt upp Frostslottet i Lego
Elin och Erik myser i en låda
Elin bakar schackrutor
Elin och Erik leker med lera
Tobbe och Erik pysslar med pärlor
Elin har byggt en snögubbe av de sista snöresterna
Erik visar alla bilar för farmor och Helena
Erik provar om isen håller

I början av mars åkte Erik och Johanna själva ner till familjen Clair i Ystad för att Johanna och Marika skulle gå på Lord of the Dance, som Marika hade fått i 40-årspresent. Erik var väldigt exalterad över att åka tåg, och det blev en mysig och rolig helg. Jörgen och Molly var barnvakt på lördagskvällen, och de tyckte att det hade gått bra trots några utbrott från Eriks sida.

Johanna och Marika utanför Malmö Arena
Erik får hjälp av Molly och Jörgen att bygga en bil i lego
Jörgen gungar Molly och Erik

Johanna blev väldigt nöjd med sin födelsedag, hon fick både hembakad budapeststubbe och en elcykel! Nu svischar hon på ”Röda Faran” till jobbet och trotsar både motvind och uppförsbackar.

Johanna vill hugga in på budapeststubben, men barnen föredrar kladdkaka
Elin tutar och Erik hoppar i glitterskorna för att fira mammas födelsedag
Johanna och Erik på väg genom skogen ner till sjön på Johannas födelsedag

Påsken blev speciell i år. Barnen firade med farmor, farfar och faster Helena i Göteborg medan mamma och pappa åkte på romantisk weekend till Amsterdam! Se reseberättelsen här

Mormor och Elin pysslar påskkycklingar lite i förskott
Elin har målat sig som påskkärring
Elin ska fira påsk på förskolan

April blev en väldigt sjuk historia för Johanna, som låg däckad i influensa i flera veckor efter hemkomsten från Amsterdam. Tobbe och barnen kunde under tiden njuta av härligt väder med 20 grader och sol väldigt många dagar. Till och med plaskpoolen plockades fram (fylld med varmt vatten).

Bad i poolen en varm vårdag
Lunch utomhus vid de nya utemöblerna
Även barnen var krassliga några dagar

Därefter följde några uppbokade helger. Tobbe åkte till Moseldalen i Tyskland med jobbet i fyra dagar, och då roade mormor och morfar barnen och Johanna hemma i Göteborg.

Glass på torget med mormor och morfar
Mormor har lärt Elin att sticka!
Elin slänger sig i vitsippsbackarna
Elin provcyklar den nya, fina cykeln från Molly

Helgen 1:a maj åkte sedan Erik och Tobbe själva till Nybro. Tobbe passade på att springa både Växjöloppet och Wings for Life medan Erik lekte med alla släktingar.

Tobbe är fortfarande pigg trots regnet under Växjöloppet
Helena och Britt-Inger håller koll på Erik under Växjöloppet

Under tiden roade sig Elin och mamma Johanna kungligt på Liseberg två dagar i rad! Elin fick Guldpass så att hon kan åka så mycket karuseller hon vill hela sommaren (och julen). Det ville vi såklart utnyttja på bästa sätt innan högsäsongen drar igång med långa köer och mycket folk. Efter en del tvekande kramade Elin till slut en av kaninerna!

Lisebergspremiär!
Elin smaskar glass på Liseberg
Elin kör båt på Skepp o’Skoj
Elin vågar inte riktigt krama Kanina
Till slut vågade Elin krama Kalle Kanin!
Elin får fortfarande plats i joggingvagnen
Elin kollar på vacker utsikt vid Härlanda Tjärn

Helgen efter var det så dags för Elin och Johanna att åka tåg själva till Jönköping för att hälsa på familjen Ringefelt. Johanna och Martina fick prata tjejsnack medan Elin och stora Elsa lekte för fullt. Rena semestern, tyckte Johanna!

Elin är fullpackad inför Jönköpingsresan

På Kristi Himmelsfärd cyklade hela familjen till Liseberg. Det var fint väder, men ändå rätt lite folk och korta köer. Elin och Tobbe åkte många vilda karuseller, det var premiär för bland annat Kaffekoppen och Radiobilarna för Elins del, och så passade de på att åka både lilla och stora Pariserhjulet. Erik däremot tycker fortfarande att det är väldigt läskigt på Liseberg med alla gröna kaniner, allt folk och alla högljudda karuseller som svischar förbi. Efter lite glass och godis kaxade han dock till sig och lekte en hel del på den roliga lekplatsen.

Elin framför de fina blommorna på Liseberg
Elin åker stora Lisebergshjulet och ser ända hem
Elin kör radiobil
Tobbe och Elin testar Kaffekopparna för första gången
Glass i stora lass!
Erik åker rutschkana på Liseberg
Erik blev glad när han fick popcorn

I maj hann Tobbe med två långa lopp: Göteborgsvarvet (21km) och Borås UltraMarathon (87 km). Elin och kompisen Freja blev inspirerade av sina hurtiga pappor och sprang lilla Göteborgsvarvet. Elin sprang till och med två varv och blev väldigt stolt över sin T-shirt och medalj.

Elin och Freja har sprungit lilla Göteborgsvarvet, och Erik har hejat på

Elin var förresten aktiv under vintern/våren också med simskola varje lördag, och när den tog vår- och sommaruppehåll gick hon på orientering med grannen Vera varje tisdag.

Man måste ju nästan nämna vädret denna vår. Maj var en väldigt kylig, blåsig och regnig månad med rysliga ”höststormar”. Tyvärr började juni på samma sätt! Några härligt varma sommardagar blev det, men runt midsommar blev det återigen ”ostadigt” väder.

Elin mitt bland smörblommorna
Elin och Erik blir rädda för änderna när de ska mata dem
Erik leker med spann och spade vid Härlanda Tjärn
Elin och Erik matar fåglarna i Härlanda Tjärn
Elin poserar i Härlanda Tjärn
Elin och Erik vattnar vår nya odling
Elin blåser massvis med såpbubblor
Elin cyklar på rosa cykeln (som visserligen är för liten, men ändå fortfarande används flitigt)
Elin fikar på uteplatsen
Elin med solglasögon och cykel på väg till förskolan
Elin pysslar ute med alla sina klistermärken
Elin pysslar ute med sitt hårband från Göteborgsvarvet
Erik är cool i solglasögon
Erik sparkar boll (som han kan göra hur länge som helst)
Elin visar upp sina långa flätor (Hennes egna ska bli lika långa som Disney-Elsas)
Erik med hårspänne

Helgen före midsommar fick vi faktiskt äntligen uppleva några varma och soliga sommardagar med riktig sommarlovskänsla. Vi lyckades tajma in en lång tågresa till Nybro en av dessa dagar, och till på köpet blev tåget en timme försenat och saknade luftkonditionering. Tobbe och Johanna fick i alla fall en lyxig helg med egentid i Växjö, mycket trevlig 40-årsfest hos Sanna och hotellnatt med god hotellfrukost samtidigt som barnen var kvar hos farmor, farfar och faster i Nybro. Även hemresan blev rejält tuff med två timmars försening, så hela familjen var väldigt trött och seg under midsommarveckan.

Erik och Elin på väg till tåget i sommarhettan

Midsommar firades i år på Lisberg med kaninerna! Trots dystra väderprognoser var det uppehåll så gott som hela tiden med riktigt behaglig temperatur. Det var hyfsat korta köer, och Erik var mycket mer kaxig denna gång. Han och Johanna åkte Farfars bilar, så nu vill han inte göra annat! Även Pelle, Anette och Freja var där, så Elin och Tobbe åkte faktiskt Flume Ride med dem! Elin tyckte det var jätteroligt att de blev så blöta och att det killade i magen, men lite läskigt var det nog för hon sa sedan glatt ”jag vill nästan aldrig mer åka den”. Kaninerna ordnade dessutom midsommardans där man fick sjunga ”Kaninerna, kaninerna, är lustiga att se”.

Dax för jordgubbar och glass på midsommar
Erik är jättelycklig när han får åka farfars bilar
I år blev det midsommarfirande på Liseberg