Teneriffa – 2018

Teneriffa, Sunwing Fañabe beach, 27:e Mars till 3:e April 2018

Efter en lång, kall och snöig vinter var det skönt att äntligen styra kosan mot sydligare breddgrader. Vi åkte faktiskt tillbaka till samma ställe som förra året, eftersom det var så skönt med uppvärmda pooler och närheten till en fin strand.

Elin och Erik säger hej som Lollo och Bernie!

Det är alltid spännande att se vad vi ska råka ut för när vi ska ut och flyga. Vi hade inte precis förväntat oss snökaos i slutet av mars! Visst hade prognoserna förutspått kallt väder med 5-6 minusgrader, men var kom all snö ifrån under natten? Taxin lyckades till slut ta sig hem till oss, men de stora vägarna var helt blockerade av många långtradare som hade fastnat, så vi fick ta småvägarna till flygplatsen och hade Kroatienresan i färskt minne, eftersom det var där det blev totalstopp den gången.

Trots krypkörning i 30 km/h periodvis, kom vi fram i tid till Landvetter. Lika bra gick det tyvärr inte för besättningen på vårt och många andra plan. Resultatet blev att vi kom iväg två timmar försent, för det behövdes ju även göras avisning och andra säkerhetsåtgärder.

Det var oerhört skönt att lämna vintern och anlända till Teneriffa, och med på planet var faktiskt även kändisen Bert Karlsson! På hotellet väntade ju mormor och morfar, som hade anlänt två dagar tidigare. När vi kom fram hann vi ändå med bad i poolen, middag på restaurang vid havet samt strandlek i vattenbrynet.

Morfar kollar när Elin dyker
Tobbe och Erik i barnpoolen
Elin på poolkanten
Erik har kul i poolen
Elin och Erik busar i barnpoolen
Kvällspromenad med svarta fötter och blöta shorts…

Det var väldigt smidigt och mysigt att bo bredvid mormor och morfar. Barnen kunde springa mellan lägenheterna, och Elin sov hos dem en natt också.

På onsdagen var det faktiskt molnigt hela dagen, men 27 grader varmt… Vi fick senare höra att det var en sandstorm som kommit in från Sahara och skymde solen!

Det var så skönt med ledighet och att slippa snö, kyla och tjocka vinterkläder… Vi hängde vid poolerna på förmiddagen och vid havet på eftermiddagen. Barnen roade sig bra på stranden, grävde i sanden och sprang från vågorna.

Centerpartiledaren Annie Lööf bodde faktiskt på samma hotell, så Johanna var med på vattengympan bredvid Annie Lööf!

Mormor, Elin och Erik spelar spel vid poolen
Mys i solstolen med mormor
Tobbe, Elin och Erik i vattenbrynet i ökenvindens dis
Elin svalkar fötterna
Erik i vattenbrynet
Erik gräver i sanden och kör med bilar
Per och Britt-Inger på balkongen

På födelsedagen/tioåriga bröllopsdagen den 29:e mars blev Johanna väckt (?) med skönsång och presenter. Efter smarrig frukost hängde vi vid poolen. Det var väldigt disigt på grund av sandvinden även denna dag.

Johanna blir uppvaktad av Elin och Erik på morgonen
Johanna öppnar paket från Elin
Johanna, Per, Elin och Erik äter frukost på födelsedagsmorgonen
Elin äter chokladmunkar till frukost

Efter lunch promenerade vi till stranden med turkost vatten där vi var förra året, El Duque. Det var fint och varmt, och vissa vågor var helt galna. På kvällen åt vi middag på en restaurang vid havet, inte dumt alls!

Johanna och Erik badar i barnpoolen
Elin och Erik kollar från balkongen när Lollo och Bernie går förbi
Elin vid den turkosa stranden El Duque
Elin och Erik på stranden
Per och Tobbe mitt i en våg medan Elin springer
Per och Tobbe är översköljda
Erik med utsikt över El Duque
Tobbe och Johanna på tioåriga bröllopsdagen i ökensandens dis
Födelsedagsmiddag vid havet

På Långfredagens morgon blev det snabb frukost, sedan skulle Johanna, Tobbe, morfar och Erik åka på utflykt till vulkanen Teide, medan Elin och mormor skulle shoppa. Tyvärr blev det lite kaos eftersom Erik blev åksjuk och kräktes i den splitternya bussen! Tur att det var skinnsäten, men Eriks varma kläder som han behövde uppe på kalla Teide blev nerspydda, och bussen fick göra ett stopp vid en bensinstation för vår skull. Stackars Erik kräktes även vid de två andra stoppen, men då utomhus.

När vi till slut kom fram var Erik pigg och glad igen, och vi fick bylta på honom så gott det gick med våra kläder. Killarna åkte linbanan upp till toppen, medan höjdrädda Johanna stannade vid stationen och solade ansiktet. Där var det ungefär 15 grader gissningsvis, och ungefär 0 grader vid toppen.

Erik framför Teide
Per, Johanna och Erik framför Teide
Teide och stenformationen ”Teides träd”
Gelottes framför Teide
Erik, morfar och Tobbe står i kön till linbanan till Teide
Ser ni dem längst fram?
På väg upp till toppen
Morfar, Erik och Tobbe på Teides topp!

Bussresan tillbaka gick bra, och Erik var väldigt nöjd och stolt över trippen trots allt. Han är mycket stolt över sin t-shirt som vi köpte där till honom.

På eftermiddagen blev det bad i poolen, och på kvällen middag och show med ABBA-hits. Barnen tyckte det var mysigt med showerna, och Elin sjöng och dansade med i Lollo och Bernie-discot sedan flera kvällar, och kramade dem också. Erik diggade, men nöjde sig med att titta på.

Elin får en kram av Lollo

På påskafton hyrde Tobbe en cykel och cyklade upp till Teide. Vi andra hängde vid poolen hela dagen i det fina vädret. Barnen pysslade mycket och spelade spel med mormor. På eftermiddagen hade vi äggjakt både hos oss och mormor och morfar. Elin hade dessutom pysslat 10 kartor och ledtrådar i en skattjakt för mormor och morfar hela dagen, så barnen var uppspelta och tyckte att det var jätteroligt.

Mormor, Elin och Erik spelar spel i solstolarna
Elin och Erik pysslar kartor till äggjakten
Morfar och Elin badar i poolen
Morfar ger kartorna till Elin och Erik
Elin och Erik har hittat påskägg
Mormor och morfar går på skattjakt

På påskdagen var det dags för mormor och morfar att åka hem till snöiga Ystad igen, medan vi kunde fortsätta njuta i värmen ett par dagar till. Efter att vi hade vinkat av dem shoppade barnen för sina påskpengar, och sedan ville Erik helst vara inne och leka med sitt nya flygplan och sin nya buss. Vi hade skön eftermiddagssol på balkongen och kunde ändå sitta och njuta där.

Elin och Tobbe badar i den djupaste delen av poolen
Elin och Tobbe i solstolarna
Elin har shoppat cyklop och Erik har shoppat flygplan och buss

På Annandag påsk hängde vi vid havet på förmiddagen. Barnen roade sig en bra stund i sanden, så vi föräldrar kunde ligga och läsa på stranden och koppla av. På eftermiddagen blev det häng vid poolerna och på balkongen, och på kvällen roade sig barnen med showerna och discot för sista gången.

Elin badar i havet
Tobbe och Elin gillar vågorna
Elin och Tobbe i vattenbrynet
Erik leker med bilar
Elin och Erik gräver i sanden
Sista middagen på hotellet

På tisdagen tog Elin och Johanna ett skönt morgondopp, och sedan var det dags att resa hem igen. Barnen hann faktiskt leka lite på flygplatsens lekplats med Annie Lööfs barn. Resan hem förlöpte utan incidenter, men vi kom hem ganska sent på kvällen så oj, vad trötta vi var när vi skulle gå upp dagen efter! Snön hade äntligen försvunnit från Göteborg, och vi tajmade in den första morgonen med plusgrader. Vi fick visserligen spöregn som bonus… Det var i alla fall skönt med kort vecka, det var påsklov så barnen gick bara i förskola/fritids i två dagar innan vi tog långhelg igen. På helgen blev det dessutom otroligt skönt vårväder, speciellt på söndagen då det var 22 grader i solen! Så det var skönt att lämna vintern och sedan komma hem till våren! Nu pratar Erik om att han vill fira SIN födelsedag den 3:e oktober på Teneriffa…

Johanna och Elin tar ett morgondopp