Familjen Gelottes hemsida. www.gelotte.nuMars 2008 - BRÖLLOPET

Så var det äntligen dags för bröllopet!! Vi åkte hem till Sävsjö på torsdagskvällen och spenderade hela fredagen där. Några smågrejor behövde fixas, men på det stora hela kunde vi slappna av mest hela dagen. På kvällen dök en hel del släkt och vänner upp så då blev det lite känsla av ”mitt stora feta grekiska bröllop” med middag för alla. Det blivande brudparet gick dock och la sig tidigt för att få sin skönhetssömn.

Lördagen den 29:e mars vaknade vi upp till födelsedagssång, eftersom bruden även fyllde 30 år den här dagen. Jag fick några fina presenter och sedan var det dags för en snabbdusch innan jag och tärnan Martina skulle träffas hos frisören kl 9. Jag var supernervös och kunde inte äta så mycket, men vi hade jättekul hos frisören Åse och jag kände mig så himla fin med lockigt hår, glitterblommor och uppuffad slöja! Det var en fantastisk känsla att kliva i klänningen och få visa upp mig inför min brudgum. Han verkade som tur var nöjd…

Han hade ju dessutom med sig brudbuketten som hans syster Helena hade gjort, och den överträffade alla förväntningar! Den var så vacker och den såg så proffsig ut!

Före vigseln var det dags för fotografering med våra vänner Björn och Magnus som fotografer. Eftersom vädret inte var så bra började vi i den studio som Björn hade byggt upp hos sina föräldrar så att min frisyr skulle hinna fotas innan den regnade bort… Sedan åkte vi till kyrkan och fotade en del utomhusbilder i snöslasket. Det var ganska kallt, så den gravida tärnan fick springa med dunjackor och vinterkängor och jag var glad att jag hade hyrt en jättefin jacka att ha över klänningen.

Sedan käkade vi lunch i församlingshemmet och där blev vi båda supernervösa när vi såg bil efter bil med våra gäster köra fram till kyrkan! Då började vi känna att det var allvar! Jag blev faktiskt kolugn när vi väl träffade prästen i vapenrummet innan vi skulle gå in i kyrkan, men Tobbe var fortfarande spyfärdig och nära att svimma när vi gick uppför altargången till orgel- och trumpettonerna av Mendelsohns brudmarsch. Jag kunde dock njuta för fullt och var helt närvarande under hela vigseln. Däremot kändes det som att ceremonin var över på bara några minuter, men andra som var där har berättat att det tog 35-40 min…

Vigseln var en helt underbar upplevelse och när Magnus sjöng var nog inte ett öga torrt! Det var så vackert, först när han sjöng Sonja Aldéns ”För att du finns” och sedan när han sjöng Bruce Springsteens ”If I should fall behind”. Han överraskade oss genom att lägga till en svensk vers dessutom, och vi kan inte tacka honom nog för det han gjorde för oss!!

Att få säga löftena och sätta på ringen var obeskrivligt, och att sedan gå ut som man och hustru var helt fantastiskt! På kyrkbacken var det regnigt och kallt, så gratulationerna där fick bli ganska hastiga tyvärr, innan vi åkte iväg i en cool gammal Volvo som mina föräldrars granne körde.

Medan gästerna åkte till festlokalen och minglade ett tag passade vi på att fota lite fler utomhusbilder. Då hade vi riktig tur, för det blev faktiskt uppehåll!

Middagen och festen var en rolig tillställning för oss som huvudpersoner förstås, och det kändes som att de flesta gästerna också hade väldigt trevligt som tur är. Det verkade även som att alla blev ordentligt mätta, det hade ju haft hög prioritet i vår planering…

Det går inte riktigt att beskriva känslan av att sitta där vid honnörsbordet och se all släkt och alla vänner som var där för VÅR skull och som hyllade OSS hela tiden och höll fantastiska tal till OSS. Vi bara satt och njöt och var lyckliga för allting! Talen var helt underbara, både de som vi hade förväntat oss som ändå hade lite annorlunda vinklingar än vi hade trott, och de som var oväntade och överraskande. Toastmaster Ange och toasmadame Sanna höll ordning på festen och tog hand om allting på ett kanonbra sätt!

Vi dansade brudvalsen till ”If I should fall behind” i valsform, och för oss var det ju en alldeles speciell känsla. Sedan fylldes dansgolvet av en hel del folk och vi försökte passa på att dansa med så många som möjligt.

Vi blev väldigt chockade när vår favorit Nasse helt plötsligt dök upp i människostorlek! Han anordnade ”Kärleksspelet” (ett spel som vi har givit de flesta av våra kompisar i förlovningspresent) med Nassetema och med vår lägenhet som spelplan. Nasse fick även dansa en dans med bruden, förmodligen ganska svettigt under pälsen (det var ju Magnus som dolde sig där bakom…).

Vi smaskade på tårta (både chokladtårta och marsipantårta för att tillfredsställa flera smaker…) och det spexades en del. Några av mina vänner skulle ge mig en födelsedagspresent och när den gravida tärnan Martina skulle lämna över det till mig snubblade hon och tappade det så att det sa ”krasch”!! Jag blev helt paff och det såg ut som att hon hade skadat magen, så jag blev jätteorolig och trodde att hon skulle springa ut från festen och aldrig komma tillbaka, för hon såg helt förstörd ut och verkade börja gråta. Sanna försökte lätta upp stämningen genom att kasta paketet en gång till så att vi hörde ännu ett ”krasch”, men det var nästan bara läskigt. De sa ”vad gör vi nu?”, men så plockade de fram ett annat paket och sa ”vilken tur att vi har det här istället” och DÅ fattade jag att allt var ett skämt!!! Jag fattar inte att Martina kunde spela så bra!!! Jag får fortfarande ont i magen när jag tänker på det, för jag trodde verkligen att hon hade skadat magen…

Lite senare på kvällen dansade vi långdans på övervåningen och till slut fick alla tjejer ställa sig runt brudgummen och alla killar runt bruden och så spelade Sanna korta låtar så att vi fick dansa med alla en liten snutt var. Gästerna fick korv med bröd för att inte bli hungriga på hemvägen, och sedan var det dags att ta farväl av alla efter en toppendag och en kanontrevlig kväll! Vi åkte till Hotell Granbacken i Vrigstad där vi var helt ensamma på hela hotellet och hade en trevlig bröllopsnatt!

På söndagen bjöd min lilla systerdotter Molly in sin del av släkten på brunch för att fira att hon hade fått sitt namn (Molly Johanna), så då fick vi träffa en hel del av gästerna igen (i nyktert skick) och det var mysigt att få prata med dem igen och höra att de hade haft trevligt.

På eftermiddagen öppnade vi alla underbart fina presenter som vi fick i lugn och ro. Vi kan inte tacka nog för alla fina och bra saker och presentkort som vi fick!!

Det är klart att det inte går att beskriva en bröllopsdag så här kort, man kommer hela tiden på detaljer som hände eller saker som folk sa eller tal som folk höll, men sammanfattningsvis kan vi i alla fall säga att vi hade så roligt hela dagen och vi gick som på moln i flera dagar efteråt! Det är mycket att smälta och mycket att analysera, och det var svårt att jobba på måndagen igen… Tur att det bara var tre arbetsdagar innan det var dags för – bröllopsresa!