Familjen Gelottes hemsida. www.gelotte.nuTV

Jag brukar säga att jag inte tittar särskilt mycket på tv (eftersom jag inte har någon tv). Men konstigt nog blir det ändå en hel del tv-tittande. Man sitter där vid frukosten och vid kvällsmaten och då blir det oftast nyheterna. Dessutom ser jag ju gärna teknik-program som Vetenskapens värld eller en bra film på helgen. Tycker också det passar bra att spela in lite serier som man på vinterhalvåret kan kolla på när man cykelar framför datorn.

”Ventenskapens värld” mm

Ja, allt om vetenskap slinker ner faktiskt. Skulle mycket hjärna ha TV4 Fakta och alla Discovery channel-kanaler. Som tur är har jag dom inte…

”Seinfeld”

Har alltid tyckt om Seinfeld, men med min frus besatthet har det blivit mycket mer om och om igen...så nu kan man många repliker utantill.

Seinfeld är en amerikansk situationskomedi, skapad av Jerry Seinfeld och Larry David. Serien sändes mellan 1989 och 1998. Totalt producerades 180 avsnitt, som är uppdelade på nio säsonger. Serien blev en av de mest populära någonsin, både i USA i andra länder. Seinfeld handlar om ett gäng Manhattan-bor i 35-årsåldern som är ytliga, självupptagna, cyniska och ofta snöar in på de mest bisarra saker. Serien är känd som ”serien om ingenting”, då historierna ofta handlar om vardagslivet och problem som rör högst vardagliga saker. Huvudkaraktären i serien är Jerry Seinfeld, vars karaktär delvis bygger på den riktiga Jerry Seinfeld.

”Simpsons”

Går ju inte att hjälpa att älska familjen Simpsson. Den går dessutom extremt ofta på flera kanaler så det är lätt att få på ett avsnitt. Har köpt några säsonger på DVD som kan vara kul att småtitta på.

Seriens upphovsman Matt Groening skapade familjen Simpson i mitten av 1980-talet, och våren 1987 började korta episoder på cirka en minut att visas i det nya humorprogrammet The Tracey Ullman Show. Totalt producerades 48 av dessa korta filmer mellan april 1987 och maj 1989. Filmerna hade blivit populära och den 17 december 1989 sändes det första avsnittet av TV-serien Simpsons i amerikansk TV. Simpsons blev 1996 den animerade serie som sänts under flest säsonger i amerikansk primetime-TV och är idag den amerikanska primetime-serie som producerats under längst tid. Just nu spelas säsong 19 in i USA.

”Sciense Fiction”

Jag gillar det mesta av sciense fiction. Serier som Star Trek Voyager, Stargate Atlantis mfl funkar finfint framför ett långpass på cykeln.

Källor: http://sv.wikipedia.org