Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /var/www/gelotte.nu/public_html/torbjorn_musik.php:1) in /var/www/gelotte.nu/public_html/util.php on line 2

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /var/www/gelotte.nu/public_html/torbjorn_musik.php:1) in /var/www/gelotte.nu/public_html/util.php on line 2
  Familjen Gelottes hemsida. www.gelotte.nuMusik

Jag är en allätare när det gäller musik, brukar säga att jag gillar trax-musik. Typ de låtar som går om och om igen på radion. Musik kan dock variera beroende på sammanhanget. Vid vissa tillfällen kanske till och med Jazz kan vara bra, har dock inte hittat ett sånt tillfälle ännu.

Bruce Springsteen

Min absoluta favorit alla kategorier är Bruce Springsteen som de flesta vet. Blev favorit 1984 med "Born in the USA" och sen har det bara rullat på. Min favoritlista med Bruce (de låtar man bara inte kan vara utan) är säkert 50 låtar lång. Köper givetvis allt han släpper i musikväg, spelar ingen roll om det fått bra eller dålig kritik

Första gången jag var på koncert med Bruce var i Stockholm, kan det varit -95. Köpte paket-resa och åkte ensam upp med buss. Åkte hem samma dag. Detta var dagen innan midsommar och kommer ihåg att jag var helt knäckt på midsommar då jag knappt sovit någonting. Därefter har det blivit ytterligare några koncerter. Främst på Ullevi men även i Scandinavium.

Länk till Springsteen:s hemsida

Ulf Lundell (Sveries Bruce)

Sveries svar på Bruce Springsteen. Rockar loss varje år då det givetvis är sista året han kör sina koncerter. Har inte så många skivor med Uffe men de jag har är desto bättre. Tycker han gjort otroligt mycket bra musik men en hel del "dålig" musik också.

Eftersom även Johanna är ett stort fan så brukar vi gå på Uffe när vi får chansen. Har blivit någon gång i slottsruinen i Borgholm och några gånger i Trädgårn i Göteborg.

Länk till Uffe:s hemsida

Filmmusik

Min frus påverkan…Kan inte hjälpas, de är mycket pampiga. The Rock, Höstlegender, Braveheart, King Arthur, Sagan om ringen Top Gun, Livvakterna mfl.

Dessutom finns ju en hel del bra musik som kanske inte är så pampiga men är bra och som fastnar tex Dirty Dancing, Bodyguard, En officer och en gentleman, Grease, Pulp Fiction, The Commitments. För att inte säga hur mycket Rocky-låtarna snurrat och Terminator-musiken.

Även serier som Dawson Creek, MacGy, Twin Peaks

Disney har ju också gjort bra mycket filmmusik som Lejonkungen, Djungelboken, De sju dvärgarna, Askkungen etc.

Övrigt

Bara att erkänna, jag tycker om det mesta som schlager, svensktoppen och de mesta musikaler. Har varit på ett par musikaler med Kristina från Duvemåla som favorit. Mobbad blir jag också för att jag erkänner att jag gillar "Lugna favoriter", men kan inte hjälpas...