Familjen Gelottes hemsida. www.gelotte.nuKarriär

Direkt efter bröllopsresan kommer jag börja som konsult hos företaget Cybercom Group. De har ca 1500 anställda och i Göteborg ligger de ute på Lindholmen. Cybercom Group är ett högteknologiskt konsultföretag som erbjuder global sourcing för end-to-end-lösningar. Koncernen har etablerat sig som en leverantör i världsklass inom portaler, mobila lösningar, inbyggda system samt e-commerce och business support systems (BSS).

Mitt första jobb när jag flyttade till Göteborg 2005 var på Fiskeriverket, i början var jag dock anställd som konsult hos företaget Dfind som är en del av Proffice-koncernen. Vem visste att fiskeriverket hade en IT-avdelning?!

Här har jag fått jobba med Fiskeriverkets system för att forska kring fisk. De fångar sin fisk och ska mäta och väga och detta ska in i ett system som man sen kan ta ut data ur och forska på. Dessutom har jag varit med och bygg deras system för kontroll av fisket, vi vill ju inte att fiskarna ska fuska med sina fångster...

Innan Göteborg jobbade jag i Kalmar på TietoEnator som en gång i tiden köpte upp KiConsulting som i sin tur från början var Telia Prosoft. Här fick man jobba med både mobila lösningar och säljstöd för telias tjänster. Lokalerna ute på Varvsholmen i Kalmar med utsikt över ölandsbron är nog svårslaget.

Kaffe, ja det dricker jag ju inte. Men fixat kaffeautomater har jag gjort hos Selecta i Nybro. Åkte runt i Kalmar län och fixade maskiner och fyllde godis- och kaffe-automater. Perfekt sommarjobb helt enkelt. Tror det blev 3 sommrar som jag jobbade där.