Familjen Gelottes hemsida. www.gelotte.nuBöcker

Ja mina böcker kanske skiljer sig lite från min kära frus typ av böcker. Det mesta jag läser är indrottsfysiologi samt teknikböcker. Jag brukar prenumerera på Runners World och har under lång tid läst tidningen ”Ny Teknik”. Nuförtiden följer jag oftast teknik-tidsskrifter på nätet.

Idrottsfysiologi

”The Triathletes Bible” av Joe Friel

Ja, precis som boken säger så är det en bibel för oss triathleter (även om de flesta inte läst den). Här får man lära sig fördelarna med skapa en vetenskaplig, självstyrd träningsplan för att förbättra ens tekniker och bli en bättre triathlet.

”The Cyclist Bible” av Joe Friel

Precis som med ”The Triathletes Bible” är detta en bibel för cyklister. Ännu en gång läser man om hur man "borde" träna. Det svåra har jag upptäckt är att faktiskt träna på rätt sätt.

”Den stora löparboken” av Hans Wiktorson

Precis som alla träningsböcker skriver så räcker det inte bara med träning för att bli en bättre löpare. Det gäller även att förstå och analysera den egna träningen. Detta görs grundligt i "Den stora löparboken".

”Total Immersion” av Terry Laughlin

Ja, man var ju ingen stjärna på simning när man började med triathlon precis. Har nu läst boken 3 gånger, och är fortfarande ingen stjärna på simning. Tydligen måste man simma också... Men boken är definitivt bra pedagogiskt och ger massor av tips och inspiration för att bli en bättre simmare.

Teknik

Java!

Tex böcker som ”JavaServer Faces. The complete reference” av Chris Schalk och Ed Burns och ”Beginning Java EE5 Platform, from Novice to Professional” av Kevin Mukhar och Chris Zelenak. Detta är rena programmeringsböcker som jag läser av två orsaker, intresse och nödvändigt pga det jobb jag har. Jag har alldeles för många såna här böcker i bokhyllan. Kan inte vara nyttigt för hälsan.

”CykelBoken” utgiven av Haynes Publishing

Ja, man kan ju inte bara cykla, man måste kunna ta hand om stålhästen också. Cykelboken är en enkel "gör-det-själv"-bok som passar mig som är nybörjare på att skruva isär cyklar. Finns dock mycket kvar att lära.

Skönlitteratur

Robert Ludlum

En av mina favoritförfattare genom åren har varit just Robert Ludlum och boken ”Identitet Kain” är en av de bästa böckerna jag läst. Har läst många av hans böcker som oftast spionromaner med mycket spänning.

Johan Grisham

Under lumpen-tiden började jag läsa böckerna av John Grisham som jag fastnade helt i. Favoriten är nog ”Pelikanfallet” som jag tror i princip sträcktläste. Grishams böcker hanlar ofta om lagar och regler och advokater i USA. Många tågresor försvann fort med dessa böcker.

Dean Koontz

Dean Koontz är en skräckförfattare som verkligen kan få en att få rysningar och mardrömmar...härligt!!! ”Trasdockan” är en av mina favoriter, tyckte inte jag blev särskilt rädd när jag läste den, men hade en del goa mardrömmar efteråt.

Dan Brown

Dan Brown som ju igenom med dunder och brak med boken "Da Vinci Koden". Därefter har jag läst ytterligare ett antal av hans böcker som jag verkligen tyckt om. Spänning från början till slut.

Michael Connelly

Deckarförfattaren som skriver om kriminalaren "Harry Bosch". Mord och mer mord och kluriga lösningar. Även om de flesta kriminalromaner är ungefär likadana kan man ju läsa hur många som helst utan att tröttna.

Jan Guillou

Den ende svenske författaren som platsar i listan. Har läst de flesta böckerna om vår egna hjälte Carl Hamilton . Dessutom har man ju läst böckerna om vår andre svenske hjälte Arn.

Fantasy

Ja, fantasy funkar bra. Tycker om det mesta faktiskt. ”Sagan om Ringen”-trilogin av J.R.R. Tolkien är givetvis nummer ett av dessa böcker men finns en hel del annat också. Tycker bland annat om barnböckerna om Harry Potter.