Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /var/www/gelotte.nu/public_html/resor_2011_fuerteventura.php:1) in /var/www/gelotte.nu/public_html/util.php on line 2

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /var/www/gelotte.nu/public_html/resor_2011_fuerteventura.php:1) in /var/www/gelotte.nu/public_html/util.php on line 2
  Familjen Gelottes hemsida. www.gelotte.nuFuerteventura - Mars 2011

Läs här vår reseberättelse från Fuerteventura:

Kanarieöarna där Fuerteventura ligger till höger.
Här kan du se var Playitas ligger.

Den 8:e mars 2011 åkte vi på kombinerad sol- och träningssemester till Fuerteventura med Elin och med familjen Grund-Edh, dvs Pelle, Anette och lilla Freja!

Bara det var ju helt otroligt, och att vi dessutom blev uppgraderade från varsin lägenhet till en stor lyxig villa gjorde hela upplevelsen ännu mer overklig och häftig! Som ”kompensation” för att vi tvingades bli uppgraderade fick vi även middagsbuffé varje kväll, inte helt fel!

Den fantastiska villan vi bodde i.

Flygresorna gick faktiskt förvånansvärt bra för båda barnen. Elin sov när planet lyfte från Landvetter och verkade inte märka något när hon sedan vaknade. Hon kunde antingen ligga i Johannas famn eller sitta upp och leka trots säkerhetsbältet, så hon kände sig nog inte alltför fast. Det var väldigt trångt när vi skulle äta vår mat, och när kabinpersonalen skulle värma Elins burkmat tog det en halvtimme så då hann hon bli hungrig och kinkig. För övrigt gick det riktigt bra, men visst är fem timmar en lång tid...

Johanna och en sovande Elin på flyget.

Transferresan med buss gick också riktigt bra. Chauffören var dock väldigt ilsken och ville inte ta med vår barnvagn... Reseledaren kunde inte prata spanska (!) så till slut slängde chauffören in vagnen så hårt han kunde för att den skulle gå sönder... Den klarade sig dock oskadd, men av en slump såg Johanna att han hade ställt ut våra resväskor ett stopp för tidigt!! Vi hann därför förhindra detta och fick med dem...

Det var en fantastisk upplevelse att inspektera vår villa! Den var stor med två stora sovrum med varsitt badrum, en gästtoalett (så vi hade totalt tre duschar, tre toaletter och två badkar!), tvättstuga, kök med diskmaskin och micro, vardagsrum och så en stor terrass med solstolar, en soldivan och en egen pool! Vi fick faktiskt varsin barnsäng och barnstol dessutom, det var vi inte garanterade.

Den uppvärmda poolen i gryningen
Pelle och Freja i poolen
Tobbe och Elin på divanen

Playitas är ett stort område med hotell, lägenheter, villor, golfbana, gym, stora träningsytor, simbassäng och pooler och flera restauranger och barer. Stranden är rätt fin svart sand. Vi hade till och med lite havsutsikt från vår terrass! Villorna ligger visserligen lite längre från området så det tog ca 10 minuter att promenera varje gång man skulle gå och äta eller träna gruppass.

Anette vid havet med fiskebyn Playitas i bakgrunden
Pelle ute och går med barnvagnen
Johanna njuter av havet

Det var förstås ett pusslande för att alla skulle hinna träna det de ville. Tobbe hyrde cykel hela veckan och sprang och simmade en del. Johanna körde gruppass och joggade ett par gånger, oftast förmiddag och eftermiddag så att Tobbe fick träna några timmar mitt på dagen. Johanna testade en hel del olika gruppass, bland annat vattenaerobics, spinning, cirkelträning, core och body toning. Man hade träningsvärk i hela kroppen hela tiden, och det var jätteskönt!

Tobbe redo för ett simpass i den fina 50-metersbassängen
Johanna och Anette spinnar med utsikt över havet
Anette äter god fruktsallad efter träningen
Johanna stretchar efter ett löppass med Elin i divanen

Vi fick självklart anpassa allt efter barnens behov och tider, men det gick hyfsat bra. Eftersom middagsrestaurangen inte öppnade förrän 18.30 fick Elin gå och lägga sig lite senare än vanligt, men det verkar som att hon snabbt kommer in i sina vanliga rutiner nu när vi är hemma igen.

Elin leker med dockan Sara i sängen

Det kändes som att värmen och solen påverkade Elin så de varmaste timmarna gick vi in i villan, och det var ju väldigt lyxigt att ha den möjligheten! Ännu lyxigare kändes det för Johanna att stå i bikini i solen vid poolen med havsutsikt och "vagna" Elin till sömns, och sedan kunna ligga i en solstol medan hon sov middag i vagnen i skuggan! En rätt så härlig föräldraledighet... Det var ju också perfekt med villan när det var dags att ge Elin mat, gröt eller välling.

Elin i barnstolen framför poolen

Dessutom var det förstås väldigt mysigt att ha sällskap, Elin hade ju Freja att leka med och de var så söta när de satt på soldivanen och lekte.

Elin och Freja leker på divanen
Elin och Freja leker inne på golvet

Vad gäller vädret var det faktiskt inte jättefint. Vi hade ett par väldigt soliga och fina dagar, men övriga dagar var det riktigt molnigt av och till, och ett par dagar kom det till och med rejäla regnskurar! För träningen gjorde det inte så mycket, och det var ändå varmt och skönt. Vi var ju inte där på ren solsemester och för barnen och Johannas känsliga hud var det kanske lika bra att det inte var för soligt...

Johanna med de mörka regnmolnen på ingång
Johanna har tränat i regnet

På lördagen fyllde ju Elin 8 månader och ungefär då såg vi hennes tand nummer två i nerekäken! Tyvärr blev hon väldigt kinkig just den dagen och fick feber och blev förkyld, så de två sista dagarna var hon inte på topp.

Tobbe och Elin framför havet

På lördagen var dessutom Tobbe och Pelle med i ett seedningslopp inför GöteborgsVarvet på förmiddagen. De var båda rätt nöjda och vi andra höll till vid poolen under tiden.

Pelle och Tobbe efter Göteborgsvarvets seedningslopp
Johanna och Elin badar i poolen

En rolig sak är att Elin nu har börjat säga "mama" jättemycket! Det betyder förmodligen inte mamma, men det är jättemysigt att höra tycker Johanna! Innan har det ju bara varit "baba" och "papa" hela tiden... Alla som såg Elin blev helt charmade av henne och ville gulla med henne förstås! Och så är hon så blyg och tittar ner och ler när folk hälsar på henne.

Frukostdags

Semesterveckan gick fort och alla var överens om att vi lätt hade kunnat stanna ett tag till! För Johanna kändes det denna gång extra konstigt att komma hem till "vardagen". Hon är ju "ledig" och ska inte tillbaka till något jobb på ett bra tag... På tisdagen vaknade vi upp i Sverige till fågelsång, blå himmel, sol och sex plusgrader!

Utsikt över Playitas. Villorna ligger längst till vänster i bilden.