Familjen Gelottes hemsida. www.gelotte.nuLanzarote - Januari 2009

Läs här vår reseberättelse från Lanzarote:

Vecka 2 var det äntligen dags för semester efter att vi hade jobbat alla mellandagar. Vi var dock ganska utvilade inför semestern för trots allt var det ju ganska mycket julledighet och röda dagar runt nyår. Måndagen den 5:e januari kl 06.05 skulle flyget gå till Lanzarote, men tyvärr blev det inte riktigt så… Vi gick upp kl 4 och unnade oss en taxi i de 13 minusgraderna och kom fram lyckligt och väl till Landvetter. De första personerna Tobbe stötte på var två triathletkollegor, Niklas och Axel…… Var detta en konspiration, undrade Johanna… De berättade att två andra från Triathlon Väst redan befann sig nere på ön på träningsläger. Tobbe har som bekant tidigare besökt Lanzarote på ett cykelläger. Redan här blev alltså Johanna något skeptisk – detta skulle ju vara en kärlekssemester?!?! De andra skulle självklart bo på samma hotell också…

Denne Axel är ganska flygrädd och hade klockan 5 redan hunnit hinka i sig två öl för att lugna ner sig. Det var då vi fick veta att flyget skulle bli försenat och sedan började cirkusen. Vi skulle få mer information efter två timmar, sedan efter ytterligare en timme, men då var informationen att det inte fanns någon ny information osv osv… Efter ett tag fick vi värdecheckar på 60kr att köpa fika för, men fortfarande ingen ny beräknad avgångstid. Efter ytterligare några timmar fick vi fler värdecheckar att köpa lunch för, men då blev det sådan kalabalik i restaurangen att det tog en timme och tjugo minuter att få maten!!!

Axel och Tobbe utnyttjar sina värdecheckar till lunch

Till slut kom en representant från Fritidsresor och berättade att vi skulle få kompensation för en förlorad semesterdag från flygbolaget eftersom det blev mer än åtta timmars försening och TILL SLUT kom vi iväg kl 16.30!

Fritidsresors representant försöker vara positiv

På tisdagen var det ganska molnigt så då gick vi på upptäcksfärd i Puerto del Carmen, kollade in den fina stranden och hyrde en cykel åt Tobbe.

Tobbe förbereder sig inför första cykelpasset

På eftermiddagen dök solen upp så då satt Johanna och värmde upp sin frusna kropp på den stora balkongen. Härligt att få ha bikini i januari! Sedan blev det en härlig vecka med sol för Johannas del, mycket triathlon-träning för Tobbes del och en hel del avkoppling! Vädret var väldigt omväxlande, ömsom sol, ömsom moln och någon gång till och med regn. Till lunch lagade vi nyttig pasta med en massa goda grönsaker som avnjöts utomhus!

Johanna njuter av lunchen på balkongen

Tobbe passade på att träna med Niklas och Axel vissa dagar, både en del löpning, cykling och även simning i de andra triathleternas uppvärmda hotellpool! Dessa två hade dock blivit ordentligt sjuka på sitt träningsläger, så det var ganska deppiga miner där. Några trevliga middagar blev det dock med Niklas och Axel, även om de inte kunde förstå att man kan träna så lite som Johanna (bara fem dagar i veckan) och att någon är galen nog att inte tävla i NÅGONTING!

Johanna o Tobbe njuter av middagen
Johanna o Niklas njuter av efterrätten

Johanna tyckte i alla fall att det var härligt att jogga på stranden och Tobbe rekommenderar de tuffa backarna bland vulkanerna! På fredagen hoppade vi på en lokalbuss till huvudstaden Arrecife för att se något annat, och denna dag var det ordentligt mulet och på eftermiddagen regnade det till och med, så det passade rätt bra.

Johanna i Arrecife

Sammanfattningsvis är vi väldigt nöjda med en skön semester – kärlekssemester eller träningsläger eller kanske både och! Det var en väldigt fin sandstrand i Puerto del Carmen och det fanns en lång gata med många restauranger och affärer där.

Johanna på stranden i Puerto del Carmen
Tobbe på stranden i Puerto del Carmen

Lägenheten var fräsch, stor och fin, men sviiinkall så det var trots allt skönt att komma hem till duntäcket i Sverige…

Lägenhetshotellet i Puerto del Carmen

Flygresan hem den 12:e januari förflöt utan missöden och vi landade till och med en halvtimme för tidigt på måndagskvällen.