Familjen Gelottes hemsida. www.gelotte.nuTräning

Jag älskar att träna och antalet träningspass har ökat sedan jag träffade min man. Jag tränar dock inte för att tävla eller uppnå resultat och tider, utan för att det är roligt och för att jag mår så himla bra av det. En del orkar inte träna efter jobbet eftersom de känner sig så ”trötta”. Jag är aldrig så trött som när jag INTE tränar! Min bästa vän frågade en gång hur jag orkar komma igång igen när jag har varit sjuk i någon vecka, men då LÄNGTAR jag ju efter att äntligen få börja igen!

Min huvudträning sker på Friskis&Svettis. Jag började med medelpass för en massa år sedan, men nu kör jag mestadels intensivpass. Jag brukar köra fyra pass i veckan och min favoritledare heter Anette, även kallad ”mördartanten”. Under hennes pass tänker man ”nu dödar hon mig, nu dödar hon mig”, och det är sååå härligt! Speciellt hennes magövningar är utom all fattningsförmåga, helt underbart! Tyvärr är hon inte helt poppis på Friskis&Svettis eftersom hon tydligen gör lite för jobbiga pass, så säsongen 2007/2008 är hon förpassad till lokalen i Askim som ingen människa orkar ta sig till… Jag älskar jympan på Friskis del för att det är en så allsidig träning som ger både styrka och kondition, dels för att man blir så himla glad! Jag skuttar oftast omkring med ett leende, och om jag var seg och trött innan jag gick dit blir jag nästan alltid pigg och käck efteråt! Där bearbetar man allt som hänt och skett under dagen och det är både avslappning och total utmattning.

Jag försöker även springa en mil en gång i veckan (på sommaren ett par gånger i veckan), men där måste jag säga att jag är rätt väderberoende. Jag är inte en person som gillar att springa i regn eller snöstorm, då får det bli ett Friskis-pass istället. Jag springer absolut inte fort, men jag joggar i ett tempo som känns skönt så att jag kan njuta av naturen och musiken i öronen. Även där bearbetas saker och ting på ett härligt sätt. Jag kanske inte direkt ler och skrattar när jag tränar löpning som jag gör med Friskis-jympan, men det är en annan slags njutning.