Familjen Gelottes hemsida. www.gelotte.nuResor

Innan jag träffade Tobbe år 2000 hade jag aldrig flugit och aldrig varit längre än till Danmark. Den största orsaken var nog att jag var flygrädd. Men redan första sommaren vi var ihop tyckte han att vi skulle åka på en resa, och eftersom jag är helt såld på Antiken och det gamla Aten och Rom gick första resan till Aten i 10 dagar. Det är helt enkelt min plats på jorden! Det var helt fantastiskt att få se Akropolis med alla sina tempel, och framför allt Parthenon förstås!

Stan var också häftig med sin blandning av gammalt och nytt, runt hörnet kunde det helt plötsligt dyka upp ett gammalt tempel. Dessutom ligger ju Aten vid havet, så vi hann även med ett par stranddagar. Jag måste bara tillbaka till Aten någon mer gång i livet! Tobbes favorit var förstås den olympiska stadion… Vi åkte också på en dagsutflykt till Delfi, där oraklet satt och spådde folks framtid i bergen.

Ett år senare var det dags för Rom. Då hade jag ju redan sett ”the perfection” i Aten, så jag blev inte lika betagen denna gång. Jag tyckte att stan var ganska skitig och nergången. Men visst var det häftigt att se Colosseum och gå på Forum Romanum!

Efter det har vi faktiskt åkt utomlands ett par gånger om året. När jag var fattig student satsade vi på billiga sista-minuten-charter till bland annat Mallorca (Alcudia är min absoluta favorit vid Medelhavet med 14 km sandstrand!), Cypern och Rhodos. Vi har även varit på Kreta och då passade vi såklart på att åka till Knossos för att få se lite kultur. Hösten 2007 åkte vi till Tunisien på solsemester, och det var faktiskt jättefint! Supervarmt och en fin sandstrand i staden Sousse där vi bodde. Vi tog även en tvådagarstur ut i Saharaöknen! Vi har även hunnit åka på ett par resor med min familj. Först åkte vi till Spaniens solkust när min syster fyllde 30 år. Det var i november-december och då regnade det alla dagar utom den första… Det var 12 grader och riktigt ruggigt, men vi hann se mycket i både Sevilla, Granada, Malaga och Gibraltar. Sedan åkte vi faktiskt till USA 2005 när min syster gifte sig i Las Vegas!

Det var förstås en speciell upplevelse… Först var vi några dagar i Los Angeles, sedan ett par dagar i det galna Las Vegas, och sedan några dagar till i LA. Jag måste säga att jag tyckte att det var finare i Las Vegas än jag hade förväntat mig. Det var inte alls bara flash flash neon, utan många av de större kasinona hade byggts upp enligt ett genomtänkt tema, t.ex. Ceasar’s Palace (det gamla Rom), Venecian (Venedig) och Eiffeltornet och New York New York. Bröllopet var en historia för sig förstås… Med en halloweenhäxa till präst och en lodis till fotograf blev det mer skratt än rörda tårar…

Vi lyxade även till det när Tobbe fyllde 30 år 2006 och åkte till Karibien och bodde på all-inclusive-hotell! Vi åkte till en ö som vi aldrig hade hört talas om då som heter Isla Margarita. Vi bodde verkligen i ett paradis och åt och drack hela dagarna… Det var superhärligt förstås.

Vi bodde på Dunes hotel and resort som hade en egen lugn strand. Det var nog ett bättre ställe att hamna på än Playa el Agua som annars var det största turiststället.

Bröllopsresan i april 2008 går till Phuket i Thailand.